Vergaderen
Vorige

1 van 144

Volgende
Volgend artikel:

Deze 4 vergader-types vermijd je best

Waarom een ronde vergadertafel beter is

Werkgevers overwegen best een cirkelvormige tafel wanneer zij vergaderzalen inrichten. Mensen aan ronde tafels lokken namelijk minder discussies uit en krijgen sneller het gevoel dat ze bij de groep horen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.
#

Canadese onderzoekers van de University of Alberta en de University of British Columbia hebben gevonden dat mensen die aan ronde of ovale tafels zitten minder geneigd zijn om te discussiëren dan wie aan een rechthoekige of vierkante tafel heeft plaatsgenomen.

In de studie, die werd beschreven in de Journal of Consumer Research, werden participanten ingedeeld aan tafels in verschillende vormen. De onderzoekers analyseerden de reacties van de deelnemers op verschillende advertenties.

Wat bleek?

Diegenen die in een cirkel of ovaal zaten, waren positiever tegenover advertenties die groepen, zoals een gezin of een stel vrienden, portretteerden. Anderen die aan vierkante of rechthoekige tafel zaten, identificeerden zich juist meer met advertenties waarin individuen of buitenbeentjes aan bod kwamen.

Volgens de onderzoekers worden mensen beïnvloed door de geometrische vorm van de tafelschikking. Bepaalde vormen roepen de fundamentele behoefte op om ergens bij te horen of de behoefte om juist uniek te zijn. Aan ronde of ovale tafels wil men liever bij de groep horen, rechthoekige tafels lokken eerder individueel gedrag uit.

De bevindingen hebben implicaties voor bedrijven die geregeld vergaderingen organiseren. Werkgevers moeten goed nadenken over de vorm van hun vergadertafels wanneer zij de productiviteit willen verhogen en confrontaties tussen collega's willen vermijden.

(nm) – Bron: Dailymail.co.uk 

12 juli 2013

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook