Sollicitatiegesprek
Vorige

1 van 276

Volgende

Waar stoor jij je aan bij een sollicitatiegesprek?

De arbeidsmarkt is krap en sommige profielen zijn schaars. Ook blijkt dat recruiters hun sollicitatiegesprekken op diverse punten nog kunnen verbeteren.

Dat leert Nederlands onderzoek van Intelligence Group. De internationale analist van arbeidsmarktdata vroeg aan ruim 3.000 kandidaten met uiteenlopende opleidingsniveaus waaraan ze zich stoorden tijdens een sollicitatiegesprek.

Grootste afknappers

De twee grootste ergernissen, ongeacht het opleidingsniveau, zijn een haastig gesprek en een gebrek aan interesse van de gesprekspartner. “Je zou denken dat organisaties er alles aan doen om op kandidaten een goede indruk te maken. Een goed verzorgd sollicitatiegesprek is daar een onderdeel van. Daar blijkt nog van alles mis te gaan”, opperen de onderzoekers.

Een slechte voorbereiding van de rekruteerder ergert met name sollicitanten met bachelor- en mastersopleidingen. En ook tussen mannen en vrouwen zijn er verschillen. Zo storen vrouwen zich bovenmatig aan ongepast taalgebruik, terwijl mannen zich meer dan gemiddeld storen aan een gesprekspartner die overdreven indruk probeert te maken.


(William Visterin) - Bron: MARK Magazine

2 juni 2020
Aanbevolen jobs
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook