Vorige

1 van 373

Volgende
Volgend artikel:

Wie deze eigenschap bezit, maakt snel carrière

Vrouwen verkiezen mannelijke baas

18 september 2013
Meer dan een derde van de vrouwen werkt liever voor een mannelijke baas dan voor een vrouwelijke leidinggevende. Dat blijkt uit een survey bij meer 2.500 werknemers.
handdruk man vrouw

De studie, die werd uitgevoerd door de Britse keten Hobbs, toont aan dat slechts tien procent van de vrouwelijke werknemers een vrouwelijke manager verkiest boven een mannelijke. Meer dan een derde (34 procent) geeft echter de voorkeur aan een mannelijke baas. De rest van de ondervraagde vrouwen vindt dat het geslacht van hun manager niet van belang is.

Communicatie, luisteren & organisatie

Uit de survey blijkt dat vooral vrouwen tussen 25 en 34 jaar een grotere voorkeur hebben voor een mannelijke baas. Daarnaast wijst de studie uit dat ook mannen liever voor een man werken. Meer dan een kwart van hen verkiest een mannelijke manager, slechts 8 procent werkt liever voor een vrouw.

Ondanks de lichte voorkeur van zowel mannen als vrouwen voor mannelijke managers scoren vrouwelijke leiders in de studie hoger op vlak van communicatie, luisteren en organisatorische vaardigheden, wat essentiële eigenschappen zijn voor een goede leider. Mannelijke bazen worden dan weer geprezen om hun gevoel voor humor, hun logisch denken en zelfvertrouwen.

(nm) – Bron: Dailymail.co.uk 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14937 andere jobs