Go for happy
Vorige

1 van 748

Volgende
Volgend artikel:

10 jobs die AI zal vervangen of veranderen

Vrouwen goedkoper op zakenreis dan mannen

vrouw op zakenreis
Als de financieel verantwoordelijke van een bedrijf zou mogen kiezen, dan stuurt hij de vrouwelijke collega’s op zakenreis. Gemiddeld blijken zij goedkoper te reizen dan de mannelijke medewerkers.

Vrouwelijke werknemers betalen consequent minder dan hun mannelijke collega’s voor dezelfde zakenvlucht. De verklaring hiervoor is onder meer dat vrouwen hun vliegtuigticket veelal vroeger boeken.

Dat blijkt uit een studie van de Ludwig Maximilians Universität München. De onderzoekers analyseerden 7,4 miljoen zakenreizen, gemaakt door ongeveer twee miljoen werknemers in zestig landen. Ze vergeleken de vliegtickets betaald door werknemers in dezelfde functie binnen een bedrijf. Ook kwamen reisklasse en bestemmingen overeen, wat vergelijken mogelijk maakte.

Ze ontdekten dat vrouwen gemiddeld 18 dollar (16 euro) minder betaalden per ticket dan hun mannelijke collega’s. Met de leeftijd namen ook de prijsverschillen tussen man en vrouw toe. Het verschil blijkt ook groter te zijn in Europa en de Verenigde Staten. In Azië betaalden mannen minder voor hun vliegtuigticket.

Lees ook: Top 20 jobs voor wie graag reist

Verklaring

De verklaring voor het prijsverschil is dat vrouwen de neiging hadden vroeger te boeken: gemiddeld 1,8 dagen. In het verlengde hiervan suggereren de onderzoekers dat mannen, gemiddeld gesproken dan, ook iets minder zorgvuldig durven om te gaan met bedrijfsmiddelen. “Deze verschillen hebben belangrijke financiële gevolgen voor bedrijven”, luidt hun conclusie.

Extra: Vrouwen en mannen gelijk op de arbeidsmarkt?

(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine

29 maart 2022
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook