Sociale media
Vorige

1 van 181

Volgende

Vier werkgevers op tien verbieden Facebook

7 augustus 2019
Bijna vier op tien werkgevers verbiedt zijn werknemers de toegang tot de populaire netwerksite Facebook. Ruim zeven op tien werkgevers legt het internetgebruik op kantoor aan banden. Meer werkgevers grijpen in en worden, door de economische crisis, strenger.

Het vakblad Smart Business Strategies concludeert dat op basis van onderzoek bij 250 werknemers bij bedrijven en overheid. Er werde afzonderlijk ook lukraak een twintigtal Belgische organisaties en hun woordvoerders gecontacteerd. Daarbij werd gepolst naar hun beleid rond internetgebruik bij de kantoorwerkers.

Ook kmo's grijpen in

Ruim zeven op tien werkgevers legt het internegebruik aan banden. Vooral grote organisaties of bedrijven uit de bank- en verzekeringssector leggen in ons land duidelijke en alsmaar striktere, regels op voor internetgebruik tijdens de werkuren. Ze blokken bepaalde sites af op technisch niveau en hebben een concrete policy.

Uit het onderzoek blijkt nochtans dat ook kleinere overheidsinstellingen en kmo's steeds meer ingrijpen. Zowat vijf procent van de Belgische ondernemingen en overheidsinstellingen legde het voorbije jaar voor het eerst beperkingen op.

Tijdverlies tegengaan

Het is het tweede jaar op rij dat het onderzoek wordt uitgevoerd. In vergelijking met vorig onderzoek valt op dat werkgevers meer dan ooit gevoelig zijn voor de productiviteit van hun personeel. Tijdverlies van de personeelsleden vermijden is de tweede reden, na beveiliging, om internetverkeer op kantoor af te blokken. Heel wat respondenten wijten dat aan de economische crisis, waarbij werkgevers de teugels aanhalen qua (privé-)internetgebruik op de werkvloer.

"Tijdverlies tegengaan uit zich ook in het afblokken van populaire en bekende toepassingen als online gaming en Facebook", aldus William Visterin van Smart Business Strategies. "Vooral die laatste staat bij werkgevers op de zwarte lijst. Blokten vorig jaar nog minder dan één op vijf bedrijven Facebook af, dan is dat aantal nu verdubbeld tot 38 procent. Grote bedrijven als bijvoorbeeld Belgacom, Roularta en KBC deden Facebook recent in de ban."

(Bron: De Standaard Online)     

Jobat.be on Facebook
    

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook