Het loon van...
Vorige

1 van 764

Volgende

De 10 best betalende sociale mediabedrijven

Ben jij gek van sociale media, hebben Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest geen geheimen meer voor jou, maar maak je je zorgen of je er wel goed betaald gaat worden? Dit zijn de 10 best betalende bedrijven in de sociale media.

De top 10 

1. Pinterest

Een foto voor elk gevoel, een reeks inspirerende foto’s om je huis opnieuw in te richten of gewoon delen wat jij mooi vindt, daarvoor dient Pinterest. Deze sociaalnetwerksite fungeert als een groot prikbord. Iets voor jou? Een werknemer verdient gemiddeld zo’n 206.000 euro per jaar. De bestbetaalde jobs zijn voor de software ingenieurs, maar als je niet goed bent met cijfers of het schrijven van programma’s, kan je als sociale media strateeg iets meer dan 100.000 euro per jaar verdienen.

2. Twitter

Kan jij in minder dan 280 karakters een ingewikkeld idee uitleggen? Dan is Twitter de werkplek voor jou. Bij Twitter verdient een werknemer gemiddeld zo’n 168.900 euro. Software ingenieurs krijgen het hoogste loon, maar ook een technisch directeur verdient zo’n 185.000 euro per jaar. Opmerkelijk is dat de loonspecialist het minst verdient. Hij gaat naar huis met zo’n 40.000 euro per jaar.

3. Facebook

Kan jij het makkelijkst met emoji’s uitdrukken hoe je je voelt, of check je regelmatig wat je vrienden allemaal aan het doen zijn, overweeg dan een carrière bij Facebook. Facebook betaalt zijn werknemers gemiddeld 164.300 euro per jaar. Ook bij dit sociaalnetwerkbedrijf kapen de ingenieurs het hoogste loon weg, maar verdient een creatieve strateeg zo’n 20.000 euro meer dan bij Twitter of Pinterest. Een receptioniste wordt het minst goed betaald.

4. LinkedIn

Scrol jij elke dag door je LinkedIn-feed op zoek naar een nieuwe uitdaging? Waarom niet gewoon gaan voor een job bij LinkedIn zelf. LinkedIn betaalt zijn werknemers gemiddeld 163.600 euro per jaar. Ook hier heb je het best een ingenieursdiploma op zak. De web ontwikkelaars verdienen ook goed hun brood bij LinkedIn. Zij krijgen zo’n 152.500 euro per jaar. Op het salesdepartement kan je voor een nog hoger loon gaan. Een Senior Product Manager verdient er gemiddeld 207.400 euro.

5. Flickr

Op zoek naar inspiratie en droom je weg bij foto’s van de vreemdste dingen, dan gaat een job bij Flickr jouw dromen misschien wel waar maken. Deze website om foto’s en video’s op te delen, betaalt zijn werknemers gemiddeld zo’n 148.000 euro per jaar. Hier zijn het niet de ingenieurs die met de hoogste lonen gaan lopen, maar de topfuncties vind je bij het salesdepartement. De senior product marketingmanager verdient 282.700 euro, wat enorm veel is. Zeker als je weet dat een freelancefotograaf bij Flickr gemiddeld 32.300 euro per jaar verdient.

6. Quora

Heb jij duizenden vragen, maar vind je geen antwoorden? Het Californisch bedrijf Quora werd in 2009 opgericht om op de meest vreemde vragen een antwoord te geven. Zo kunnen gebruikers over heel de wereld vragen stellen en beantwoorden. Bij Quora verdient een werknemer gemiddeld 140.600 euro per jaar. Ben jij een tovenaar met woorden, wordt dan schrijver en verdien bij Quora gemiddeld 161.600 euro per jaar. Zij verdienen meer dan de meeste ingenieurs. Het laagste loon is voor een redacteur. Zij verdienen 44.500 euro per jaar.

7. IMVU

Altijd al willen samenwerken met de Kardashians? Dan biedt een job bij IMVU jou misschien wel toegang tot Miss Kim K herself. Het sociale media platform waar je kunt communiceren in een virtuele realiteit met 3D avatars verzorgde namelijk de technologie achter de bekende Kimoji’s. Gemiddeld zo’n 138.400 euro verdienen de werknemers bij IMVU. Ook hier vind je de beste betaalde job in het salesdepartement. Ook op de financiële dienst kan je goed verdienen. Een financieel-economisch expert verdient er zo’n 138.400 euro. Net op het gemiddelde dus.

8. Lithium Technologies

Wil jij weten hoe je bedrijven dichter bij de klant brengt door gebruik te maken van sociale media? Dan ben je bij Lithium Technologies aan het juist adres. Zij maken producten om de digitale marketing van bedrijven te verbeteren en zorgen ervoor dat bedrijven hun klanten beter kunnen bedienen op verschillende sociale media. Bij Lithium Technologisch verdient een werknemer gemiddeld zo’n 135.000 euro per jaar. Het hoofd informatietechnologie heeft er de bestbetaalde functie.

9. Zoosk

Op zoek naar een partner, om de nieuwste memes en andere mooie momenten mee te kunnen delen. Bij Zoosk vind je wat je zoekt. Het datingplatform waar zo’n 40 miljoen singles op zoek zijn naar ware liefde, betaalt zijn werknemers gemiddeld zo’n 134.400 euro per jaar. Bij de klantendienst verdien je het minst, maar ben je wel een luisterend oor voor elk gebroken hart. Een software ingenieur heeft het hoogste loon bij Zoosk. Hij of zij verdient er zo’n 190.000 euro.

10. Glassdoor

Altijd al je vorige werkgever een score willen toekennen? Op Glassdoor beoordelen werknemers anoniem het bedrijf waarbij ze werken. Een werknemer verdient er gemiddeld 129.500 euro. Hoe beter je bent met cijfers, hoe beter je betaald wordt, want zowel een data-analist als een digitale mediamarketeer verdienen meer dan 170.000 euro.

Zit er een bedrijf tussen dat bij jou past en wil je graag nog meer weten? Neem een kijkje op https://www.paysa.com/salaries/pinterest?industry=Social+Media

De looncijfers zijn het laatst geüpdatet op 16 maart 2018. Deze cijfers zijn jaarlonen en een schatting van het totaal brutoloonpakket, inclusief zaken zoals het basissalaris, de jaarlijkse bonus en eventuele aandelen.

(mr) 

6 april 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook