Vorige

1 van 165

Volgende
Volgend artikel:

Tips om je werk uit je gedachten te bannen op je vrije dagen

Vakantiebestemming steeds vaker bepaald door werk

18 augustus 2014
Niet iedereen vertrekt op vakantie om weg te kunnen zijn van het werk. Werknemers kiezen hun vakantiebestemming steeds vaker in functie van hun job. Kwik Fit Mobile besluit dat uit een studie die ze deden met meer dan 2.000 Britse deelnemers.

De onderzoekers stelden vast dat werknemers het aanbod aan werkgerelateerde faciliteiten in overweging nemen als ze op zoek gaan naar een geschikte vakantieplek. Maar liefst 25% van de respondenten gaf aan bewust rekening te houden met hun job als het op het plannen van een vakantie aankomt. “Het onderzoek bevestigt nogmaals dat het voor vele mensen steeds moeilijker wordt om hun werk achter te laten,” verklaart Roger Griggs, directeur communicatie bij Kwik Fit.

Checklist

Er is blijkbaar een hele lijst waaraan de bestemming van werknemers tegenwoordig moet voldoen:

  • 15 % hecht belang aan een goede internetconnectie of stabiele Wi-Fi.
  • 11 % verwacht een goed mobiel signaal.
  • 4 % zoekt een hotel dat degelijke zakelijke faciliteiten aanbiedt.
  • 3 % zoekt voor zijn vakantie een locatie dichtbij een luchthaven.
  • 3 % plant zelfs enkel een binnenlandse vakantie, zodat ze in noodgevallen in de buurt van hun werk zijn.

Zon, zee en… laptop

Werknemers willen echter niet alleen de ‘optie’ hebben om te werken. 46 % wijdt daadwerkelijk een deel van hun vakantie aan het controleren van zakelijke e-mails, het plegen van telefoontjes in het kader van hun werk en het overlopen van documenten. Griggs ziet dit als een voordeel, zolang mensen niet vergeten dat ze ook nog op vakantie zijn. “De moderne technologie maakt een voortdurend ‘online zijn’ steeds gemakkelijker. Dat kan een belangrijk voordeel zijn, zolang die technologie geen negatieve invloed heeft op de vakantiebeleving.”

Vooral mannen kunnen hun werk niet thuis laten: 50 % van de mannelijke werknemers geeft toe dat ze hun professionele activiteiten doorzetten op vakantie, terwijl dat bij vrouwen maar 42 % is. Opmerkelijk is dan wel dat vrouwen langer werken op vakantie. Vrouwen spenderen gemiddeld 6 uur en 22 minuten aan werkzaken, terwijl de mannen dit reduceren tot 4 uur en 19 minuten.

(sjv) - Bron: Express.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15111 andere jobs