Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 173

Volgende

Doorwerken tijdens vakantie is gezond

23 juli 2012
Uit recente cijfers van het internationale bedrijf Regus blijkt dat een op de twee Belgische werknemers in de zomer gewoon doorwerkt en dus geen afstand neemt van het werk tijdens de vakantie. Maar is dat wel gezond?
Werken tijdens vakantie

Regus, aanbieder van flexibele werkplekoplossingen, toonde met hun studie aan dat Belgen massaal doorwerken tijdens de vakantie. Is dat nu wel of geen goed idee?

Vakantie: extra stress

Willem van Rhenen, chief medical officer bij ArboNed, ziet er geen kwaad in dat werknemers tijdens de vakantiemaanden in contact blijven met het werk. Volgens hem is werken gezond en hij vindt het best vreemd dat we een paar keer per jaar afwezig moeten zijn van het werk om een beetje te bekomen.

“Vooral omdat we weten dat het vakantiegevoel een dag na terugkomst al verdwijnt.” Daarnaast zorgt vakantie nemen volgens van Rhenen juist voor extra stress. “Veel mensen vallen op de eerste vakantiedag in een gat en schieten op de eerste werkdag meteen weer in de stress.”

Oké om een beetje te werken

Wetenschapper Jessica Bloom, die een onderzoek deed naar de invloed van vakantie op het welzijn van werknemers, vindt ook dat blijven werken per definitie niet slecht is. “Als iemand bewust kiest om te werken, door bijvoorbeeld tijdens de vakantie toch elke ochtend een half uurtje de werkmail te checken, is dat eigenlijk niet slecht.”

(nm) – Managersonline.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook