Geld tellen verzacht de pijn
Een stapeltje bankbiljetten doet rare dingen met een mens. Zo voelen we na het tellen van geld minder pijn.
Wie droomt er nu niet van een rijkelijk loon? Dat tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht. Maar zelfs als je niet zoveel verdient, is er een eenvoudige truc om je daar gelukkiger mee te voelen: je laat je per uur uitbetalen.
Werknemers die per gepresteerd uur betaald krijgen, voelen zich gelukkiger met hun loon. Hen valt het verband tussen een gelukzalige gevoel en een gevulde portemonnee namelijk sterker op dan wie maar één keer per maand zijn loon ontvangt. Dat stellen onderzoekers van de universiteiten van Stanford en Toronto vast.
Wie een uurloon heeft, voelt zich bovendien meer gewaardeerd voor de tijd die hij aan zijn werk spendeert. Naarmate je meer inspanningen investeert, verdien je immers meer geld. Er is dus een duidelijke link tussen inspanning en beloning. Maar je kan er ook een ongelukkig gevoel bij krijgen, meer bepaald als je loon per uur magertjes uitvalt.
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Een stapeltje bankbiljetten doet rare dingen met een mens. Zo voelen we na het tellen van geld minder pijn.
We zetten graag iemand in de kijker met een job die (bijna) niemand kent. Deze keer is dat Annie Vermeire, hoofd productontwikkeling bij AVEVE Bloem.
Hooggeschoolden worden op de werkvloer geplaagd door een nieuw fenomeen: rolstress.
Een eerste indruk is onbetaalbaar. Staan de vrouwen nog steeds het langst voor de spiegel of hebben de mannen hen ingehaald?
Van thuis uit werken heeft zijn voordelen. Je kan zelfs meetings doen in je pyjama. Maar hoe onderhoud je de connectie met je collega’s?
Een vrouw als bestuurslid, laat staan als CEO, in een succesvol bedrijf? Het is vandaag de dag jammer genoeg nog steeds een rariteit. Hoe komt dat?
De impact van de coronacrisis is niet alleen gigantisch op de economie, maar ook op jouw job. Al zijn er manieren om die impact te beperken.
"Ik heb mijn ontslag gekregen. Ik zag het wel aankomen. Maar dat maakt de klap niet minder hard. Wat ik voel?" Francine doet haar verhaal ...
Onze maatschappij is heel erg gericht op specialisten. Denk aan de muzikanten die leven voor hun muziek. Maar misschien ben jij wel een creatieve generalist?