Thuiswerken
Vorige

1 van 238

Volgende

Thuiswerken blijft heikel punt

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), blijkt dat thuiswerken de afgelopen jaren slechts licht gestegen is. Als het van de werkgevers afhangt, blijft dat aantal nu constant. Wie thuiswerkt, staat immers niet meer onder toezicht van de baas. En de vraag is: zijn werknemers wel te vertrouwen?
#

De meeste werknemers zouden niets liever willen dan één tot enkele dagen per week thuis te werken. Vooral het feit dat ze niet meer dagelijks de file moeten trotseren, doet de drang naar thuiswerk stijgen. Maar dat is niet naar de zin van de bazen: ‘Zij willen de controle behouden over hun personeel. Als hun werknemers van thuis uit werken, wordt dat moeilijker.’ Zo werkte vorig jaar 27% van de bevraagde werknemers wekelijks zo’n 6,5 uur thuis. Enkele jaren voordien, in 2005, zei één op de vier werknemers thuis te werken.

Niet vanzelfsprekend

Maar de geringe stijging is niet alleen het gevolg van de achterdochtigheid van de werkgevers, er is bovendien nog een andere oorzaak: thuiswerken is niet altijd vanzelfsprekend. ‘In sectoren als de bouw, productie en directe dienstverlening kan er niet van thuis uit worden gewerkt. Dat geldt ook voor de horeca, transport en ziekenhuizen,’ vertelt de Nederlandse werkgeversorganisatie VNO-NCW.

(mw) – Bron: telegraaf.nl

10 oktober 2011
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook