Starters
Vorige

1 van 201

Volgende
Volgend artikel:

Waarom starters na 3 jaar best vertrekken

Starter? Met deze ervaringen maak jij een top cv

young graduate
Wanneer je afstudeert, ben je helemaal klaar voor de arbeidsmarkt … of toch bijna. Eerst moet je nog solliciteren en een cv opstellen. Maar hoe blinkt jouw cv uit tussen de vele andere?

Hoe meer relevante zaken op je cv staan, hoe beter. Solliciteren betekent namelijk jezelf verkopen en aan de hand van ervaring gaat dat veel gemakkelijker. Maar wat is nu echt interessant om op je cv te vermelden? We lijsten het even voor je op...

1. Stages

Of de stages nu voor school waren of vrijwillig: stage-ervaring toont dat je weet hoe het werkveld in elkaar zit. Je laat zien dat je een mooie werkbasis hebt en ook buiten de opleiding interesse toont voor de sector.

CHECK: 5 do's & don'ts voor een succesvolle stage

Werkgevers binnen dezelfde sector kennen elkaar. Mogelijk polsten ze eens bij elkaar naar je kennis en vaardigheden. Wees dus niet verwonderd als dat gebeurt. Verwijzen naar je stagementor kan je enorm veel voordelen opleveren.

2. Extra opleidingen

Studeer je na je eerste diploma nog voort? Zet dat dan zeker op je cv. Die extra opleiding toont dat je leergierig bent en is dus zeker een extra troef. Ook opleidingen in avondschool of onafgewerkte bachelors kun je vermelden om aan te tonen wat je kunt en kent.

3. Jeugdbeweging

Of het nu Chiro, Scouts of KLJ is, sociale vaardigheden krijg je ongetwijfeld aangeleerd bij de jeugdbeweging. Daarnaast ontwikkel je jouw organisatorische skills door de talloze evenementen. Ook leer je zowel zelfstandig als in groep problemen op te lossen. Zowel voor jou als voor je toekomstige werkgever is dat mooi meegenomen.

FOCUS: Welke 10 skills heb je als jonge professional nodig?
cv starters sfeer

4. Sociale media

Een socialemediakanaal beheren, showt je creativiteit en copy skills. Dat kan bijvoorbeeld rond een bepaald thema zijn of voor een vereniging. Zo kun je laten zien dat je een breed interesseveld hebt.

5. Activiteiten naast de opleiding

Onder deze categorie vallen verschillende mogelijkheden. Je zit bijvoorbeeld in de studentenraad of je helpt toekomstige studenten om de juiste studierichting te kiezen.

Ook bijzondere projecten kunnen een meerwaarde zijn. Meewerken aan Go for happy Magazine bijvoorbeeld, zoals de studenten van Arteveldehogeschool deden voor het Young Graduates nummer van december 2022, dat zij volledig van begin tot eind vorm gaven.

Nice to know

Onthoud tenslotte dat los van al je ervaring, ook een correct taalgebruik en een verzorgde opmaak van groot belang zijn. Laat je cv dus zeker eens nalezen door vrienden en familie!

E-GIDS: Klaar voor je eerste job!

(Lisa Van Garsse) - Foto’s: Kato Matthijs & Wouter Denys - Video’s: Mathis de Vos

19 december 2022
Anderen bekeken ook