Bazen Vorige

1 van 367

Volgende

Slechte relatie met baas kan fataal zijn

Internationaal onderzoek van onderzoeksbureau Gallup wijst uit dat een slechte relatie met je baas niet alleen een algemene slechte invloed heeft op je productiviteit, maar ook op je bloeddruk en dus op je gezondheid.

12 april 2012

Delen

hartaanval

Bij werknemers die vaak moeten omgaan met een in hun ogen slechte baas stijgt de bloeddruk opmerkelijk. Sterker zelfs, maar liefst 30% van de werknemers die zich in de buurt van een slechte baas bevindt, heeft meer kans om een hartziekte op te lopen dan diegenen die een goede relatie hebben met hun baas.

Productiviteit

De relatie met je baas heeft ook een duidelijke invloed op je dagelijkse productiviteit én op de duur dat je bij een werkgever blijft werken. Werknemers met een goede baas werken harder en blijven langer bij hun werkgever in dienst.

Het onderzoeksbureau toonde overigens aan dat Amerikaanse bedrijven jaarlijks ongeveer 365 miljard dollar (omgerekend zo’n 279 miljard euro, nvdr.) mislopen ten gevolge van de verloren productiviteit van werknemers die het niet zo goed kunnen vinden met hun manager.

(nm) – Bron: express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?