Vorige

1 van 181

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de interessantste apps voor je werk

Privé surfen op het werk kost 6.656 euro

12 september 2017
De meesten onder ons maken zich er wel eens schuldig aan: privé-surfen op het werk. Smartphones, tablets en lange uren achter de werkcomputer dragen toe aan die verleiding. Een beetje ontspanning kan geen kwaad, toch?

Nadelen

Blijkbaar is privé-surfen niet zo onschuldig als het lijkt. De gemiddelde Europese werknemer spendeert 50 minuten per dag aan privé-internetgebruik op de werkvloer. Iets dat negatieve gevolgen heeft voor de productiviteit van de werknemer. 50 minuten surftijd per dag doet de productiviteit met 10,2 % achteruitgaan.

Olfeo, het bedrijf dat onderzoek deed naar het internetgebruik bij verschillende bedrijven, rekende uit dat deze 50 minuten leiden tot het verlies van minsten 5 werkweken per jaar. Iets dat een bedrijf jaarlijks zo'n 6.656 euro per werknemer kost.

Populairste sites

Het is geen verrassing dat Facebook in Europa met stip op nummer 1 staat als meest bezochte site tijdens de werkuren, gevolgd door YouTube en Wikipedia. Ook in België. Verder is het Belgisch personeel vooral geïnteresseerd in blogs en verschillende fora, terwijl een Duitser eerder nieuwssites zal frequenteren. De Franse werkende bevolking is volgens het onderzoek het minst aangetrokken tot sociale netwerken.

Nuancering

Hoewel Olfeo beweert dat mensen die tijd investeren in privé-surfgedrag minder productief worden, zijn er studies die dit tegenspreken. Olfeo heeft er dan ook baat bij om werkgevers erop te wijzen dat surfend personeel hen geld kost. De hoofdactiviteit van het bedrijf is namelijk om software te leveren die bedrijven toelaat om bepaalde sites voor hun werknemers te blokkeren en het internetgedrag van hun werknemers te analyseren en te filteren.

De meningen over het effect van een vrij internetgebruik zijn dus verdeeld.

(sjv) – Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14182 andere jobs