Vorige

1 van 799

Volgende
Volgend artikel:

5 carrièrelessen van William Boeva

Zo ben je 10 keer productiever op minder dan 1 minuut

16 maart 2015
Het internet, ongezonde gewoontes en uitstelgedrag leiden tot een hoop verloren tijd. Vaak nemen ze ongemerkt de meest productieve momenten van onze dag in beslag. Hoe benut je zo’n – anders verspilde – minuut nu best?

1. Social media is met stip de meest gretige tijdsnoeper

Wil je toch wat social time, probeer deze dan nuttig in te vullen. Post bijvoorbeeld een interessant artikel op je LinkedIn-pagina of via Twitter. Zo bouw je ondertussen ook wat aan je reputatie en bezorg je iemand anders interessante informatie.

2. Je kan online ook wat artikels lezen waar je iets van opsteekt

Lees je een stuk of een titel van een artikel dat je leerrijk lijkt, stuur de link dan naar jezelf door en lees het tijdens je pauze. Het is geen tijdsverspilling als je er iets van bijleert.

3. Gebruik e-mail om je sociale contacten te onderhouden

Stuur bijvoorbeeld een bedankje naar een collega of vriend die je ergens mee verder geholpen heeft. Het geeft jou een goed gevoel en de ontvanger heeft eens een leuke e-mail in zijn mailbox ter afwisseling van de persberichten, klachten-, herinnerings- of “kan je dit nog even doen”-mails.

4. Stel je e-mailprogramma zo in dat het je mails voor je filtert

Je kan dat doen via je programma zelf door je instellingen te personaliseren en een filter te creëren voor bijvoorbeeld mails van bepaalde contacten. Je kan ze verdelen in prioriteitsmapjes of bijvoorbeeld meteen naar de prullenbak verwijzen als je berichten van een bepaalde persoon toch nooit leest.

5. Blijf je vaak bij de snoepautomaat of aan het bureau van collega’s hangen om bij te kletsen?

Het is beter om een lunchafspraak te maken en wat quality time te spenderen met je medewerkers. Zo leer je ze nog beter kennen en heb je meer controle over je tijd.

6. Heb je een app op je tablet of smartphone waar je bij nader inzien toch wel heel wat tijd mee verspilt?

Verwijder deze dan, zeker als je van jezelf weet dat je toch niet aan de verleiding kan weerstaan.

7. Download in de plaats van de tijdverspillende app, een applicatie die je kan helpen om productiever te zijn

Apps zoals Social Director (blokkeert je social media wanneer je wil) of een app die je helpt om doelen te stellen en te bereiken, zoals Golden Scale of OptimizeMe.

8. Ruim je bureaublad op

Links naar afleidende games of programma’s in het zicht laten staan, is vragen om afleiding. Gebruik je bureaublad om snelkoppelingen te plaatsen naar veelgebruikte programma’s voor je werk. Zo spaar je tijd uit.

9. Ruim ook ineens je échte bureau op

Hoeveel tijd verlies je niet door tussen oude post-its, paperassen, kranten en kaften te rommelen? Ook vuile tassen, borden, snoeppapiertjes en lege blikjes kan je beter meteen wegdoen.

10. Te veel werk?

Of zitten er taken in je dagplanning die je tijd niet waard zijn of even goed gedaan kunnen worden door iemand anders? Ga je to-do lijstje af of begin je dag door een taak te bedenken die je niet per se zelf hoeft te doen. Misschien zijn er dingen die je beter kan uitbesteden in plaats van alle verantwoordelijkheid en werk op je eigen schouders te nemen...

(sjv) - Bron : Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14898 andere jobs