Vorige

1 van 243

Volgende
Volgend artikel:

Wanneer is het ideale moment om opslag te vragen?

Moet je écht slim zijn om rijk te kunnen worden?

5 januari 2015
Intelligentie is belangrijk om succes te hebben, maar dat hoeft zich niet noodzakelijk te vertalen in universitaire diploma’s of dure opleidingen.

Tot die conclusie kwam econoom Paul Krugman die zich onder andere baseert op het feit dat bijvoorbeeld managers van hedgefondsen gemakkelijk miljoenen verdienen en zij vaak geen universitaire opleiding volgden, maar eerder laaggeschoold zijn. Toch getuigen deze managers over het algemeen van een hoge intelligentie die gepaard gaat met financieel succes.

Aanleg

Krugman legt uit dat hoewel deze managers vaak geen dure opleidingen hebben gevolgd, dat zij vooral hun wijsheid uit praktische ervaring halen. Onbetaalde stages, kleine jobs, … “Het zijn met andere woorden handige jongens, die de leerschool van het leven doorlopen hebben en daar ook hun wijsheid opgestoken hebben.” Ze beschikken volgens Krugman over een natuurlijke intelligentie en een aangeboren aanleg die niet altijd te vinden is op de schoolbanken.

Rijken worden rijker

Toch zegt Krugman wel dat het niet zo evident meer is om rijk te worden in deze vreemde financiële tijden. Volgens hem worden vooral de rijken rijker. Wat op zich niet meer zo veel te maken heeft met hoge studies of intelligentie, maar met geld.

(sjv) – Bron : Express.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15069 andere jobs