Tijdskrediet Vorige

1 van 51

Volgende

Waar heb je de meeste vakantiedagen?

Werknemers in Finland, Frankrijk, Spanje en Brazilië nemen wereldwijd de meeste vakantiedagen op. In die landen krijgt iedereen 30 vakantiedagen per jaar, en die nemen ze ook allemaal op. Zuid-Koreanen hebben 15 vakantiedagen en nemen er maar 8 op. Dit blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door reiswebsite Expedia in 28 landen.

31 juli 2018

Delen

vakantie

Betaald verlof is een recht in Europa, maar een privilege in Azië. In Europese landen worden dus de meeste vakantiedagen aangeboden. Naast Finland, Spanje en Frankrijk, genieten ze in Duitsland en Italië van de meeste vakantiedagen. Ook België scoort met 23 dagen vakantiedagen niet slecht. Wereldwijd nemen werknemers gemiddeld 20 dagen verlof. In de VS daarentegen nemen ze gemiddeld slechts 12 dagen op van de 15 vakantiedagen waar ze recht op hebben.

Een nieuwe bestemming ontdekken op vakantie blijkt 68 % van de respondenten (wereldwijd) gelukkig te maken. Toch vinden veel Belgen het niet makkelijk om het werk los te laten. 1 Belg op 5 leest op vakantie minstens één keer per dag zijn werkmails. 43 procent van de Belgen beweert nooit zijn e-mail te controleren op vakantie.

Opgenomen vakantiedagen per land

Grafiek aantal opgenomen vakantiedagen
In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?