Vorige

1 van 114

Volgende
Volgend artikel:

Limburger gaat nog altijd met de auto naar het werk

Marc Reynebeau neemt altijd het openbaar vervoer

9 januari 2017
“Nooit heb ik een rijbewijs gehad, zodat ik me altijd met het openbaar vervoer verplaats. Dat heeft zijn beperkingen, maar ook tal van voordelen. Ik kan relatief stressloos reizen en ondertussen allerlei dingen doen waar je in een auto zelfs niet aan moet denken, zoals de krant lezen of even een tukje doen”, getuigt Marc Reynebeau, journalist van de krant De Standaard.
Marc Reynebeau
"Als ik politici hoor praten over trein, tram of bus, hoor ik vaak een grote mentale afstand: zij praten dan over iets wat ze niet kennen en ook niet liefhebben." (Marc Reynebeau, journalist De Standaard)

“Het openbaar vervoer is niet al te duur, zeker niet in vergelijking met het buitenland, en relatief comfortabel. Al heb ik doorgaans wel de luxe om buiten de spitsuren te reizen. En als ik met een fotograaf op pad ga, dan accepteer ik graag het aanbod van een lift.”

“Openbaar vervoer is mobiliteit van de toekomst”

Tussen en in steden is het voor Reynebeau relatief gemakkelijk met het openbaar vervoer. “Daarbuiten wordt het soms lastig, zeker bij het overstappen. Als ik op weg naar of terug van de redactie van De Standaard door vertraging van de trein een overstap mis – en soms maken een paar minuten al het verschil – dan ben ik meteen een half uur, soms zelfs een uur later op mijn bestemming”, vertelt hij. Met name bij De Lijn lijkt de visie zich volgens hem te beperken tot de grootste gemene deler: bus en tram tijdens de klassieke kantoor- en schooluren.

Zelf vindt hij het openbaar vervoer, vanuit het beleid, wat ondergewaardeerd. “De politieke voogden, zeker in de Vlaamse regering, zien tram en bus slechts als plan-B, bestemd voor wie te jong, te oud, te arm of anderszins te sukkelachtig is voor de auto”, oppert hij. “Als ik politici hoor praten over trein, tram of bus, hoor ik vaak een grote mentale afstand: zij praten dan over iets wat ze niet kennen en ook niet liefhebben. Alsof ze het slechts een last vinden, hoewel het eigenlijk de mobiliteit van de toekomst is.”

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14155 andere jobs