Oerdriften op de werkvloer: mannen vs. vrouwen
Roddelpraat, afgunst, narcisme, concurrentie, uitsluiting, pestgedrag, ongewenste intimiteiten: de mens is een beest op de werkvloer. Letterlijk!
Dat is althans de conclusie van een Amerikaans onderzoek dat gevoerd werd door de University of Illinois en de Northwestern University. Mensen hebben in de eerste plaats spijt wanneer het gaat over zaken die hen nauw aan het hart liggen, zo zeggen de onderzoekers.
Omdat relaties zo belangrijk zijn voor mensen, leiden ze ook het vaakst tot gevoelens van spijt. Gemiste kansen op professioneel en educatief vlak komen op de tweede plaats en zorgen vooral bij mannen gemakkelijk voor spijt.
“Mensen streven naar sterke en stabiele relaties. Wanneer ze die verliezen of niet kunnen opbouwen, voelen ze zich ongelukkig”, zo laten de onderzoekers Mike Morrison en Neal Roese weten op ScienceDaily.com.
Op korte termijn hebben mensen meestal spijt over dingen die ze verkeerd hebben gedaan. Op langere termijn gaat men dan weer spijt krijgen omdat men in het verleden bepaalde kansen heeft laten liggen.
“Leven met veel spijt is niet gezond, maar een beperkte dosis spijt kan mensen juist motiveren om nieuwe kansen te grijpen en een beter leven te gaan leiden”, merken Morrison en Roese nog op. “Wie zonder spijt probeert te leven, gaat eigenlijk in tegen de menselijke natuur.”
(mo)   
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Roddelpraat, afgunst, narcisme, concurrentie, uitsluiting, pestgedrag, ongewenste intimiteiten: de mens is een beest op de werkvloer. Letterlijk!
Meer dan de helft van de werkende jongeren (20-26 jaar) is tevreden met zijn job en wil die graag blijven beoefenen, zo blijkt uit een onderzoek van Jobat.
In een gemiddeld gezin brengt de man het meeste geld in het laatje, maar vrouwen hebben daarom niet minder te zeggen over wat er met dat geld moet gebeuren.
Als een vrouw “ja” zegt, bedoelt ze dan ook echt “ja”? Internationale Vrouwendag is het moment bij uitstek om te proberen achterhalen wat vrouwen écht willen.
U bent professioneel, getalenteerd en vrouw? Dan is de kans groot dat u, ondanks uw talenten, niets van mannen begrijpt. Klopt? Jobat legt uit hoe dat komt.
Slechts 29,8% van de Belgische werknemers geven aan genoeg te bewegen. Mannen (33%) doen het iets beter dan vrouwen (25,5%).
Het is het ideale scenario: je ontdekt je talent, werkt hard om het te ontwikkelen en het succes komt zo. Maar wat als je niet weet wat je talent is?
Het gaat goed met het F1-team van Mercedes. Een nieuwe wereldtitel lijkt weer in de maak. En dat loont ook voor de baas.
Hoeveel verdient iemand die werkt op een notariaat of in de advocatuur? Wat krijgen bedrijfsjuristen en juridisch consultants als loon betaald?