Mobiliteit
Vorige

1 van 112

Volgende

Maak de rit van/naar je werk leuker: 6 tips

Voor veel werknemers in België is de (lange) saaie rit naar het werk helaas een noodzakelijk kwaad. Je kan het daarom beter zo aangenaam mogelijk maken. Enkele tips die je hierbij kunnen helpen …
#

Of je woon-werkverkeer ontspannend is of juist extreem stressvol, hangt grotendeels af van jezelf en hoe jij je reistijd indeelt …

1. Ontspanning

Met het openbaar vervoer naar je werk? Profiteer er dan van om even te mediteren voor je aan je werkdag begint. Hoe je dit best aanpakt zonder dat medereizigers vreemd opkijken, leer je in ons artikel 'Mediteren op de bus of in de trein: het kan!'.

Ook in je auto kan je door een eenvoudige methode even ontspannen. Met de 'bodyscan' ben je van je stress verlost nog voor je op je werk bent aangekomen. Concentreer je op je ademhaling en adem diep in en uit. 'Scan' vervolgens je volledige lichaam. Dit doe je door je te focussen op je verschillende lichaamsdelen. Start onderaan met je tenen en ga langzaam naar boven toe om te eindigen met je kruin. Neem hiervoor je tijd en probeer te voelen hoe elk lichaamsdeel aanvoelt. Koud, warm? Pijn, gespannen? Na een tijdje zal je ervaren hoeveel deugd deze techniek kan doen.

Extra tips vind je in ons artikel ’Ontspannen thuiskomen na een drukke dag? Dat doe je zo'.

2. Productiviteit

Ook productief kunnen zijn tijdens je reistijd geeft je een goed gevoel. Haal het maximum uit je woon-werkverkeer. Hoe je naar het werk reist, bepaalt wat je precies allemaal kan doen. Op het openbaar vervoer? Lees dat ene boek dat al maanden op de kast ligt. In de auto? Koop een audioboek of leer een nieuwe taal met een luistercursus. Met de fiets naar het werk? Je bent al aan het sporten, dus vanavond hoef je niet meer naar de fitness!

3. Creativiteit

Vooral het openbaar vervoer (of in de auto in de file) biedt de ideale gelegenheid om voor je uit te staren en nieuwe ideeën te bedenken. Verschillende landschappen die je zicht passeren en mensen die de bus op stappen kunnen je vaak een ander perspectief geven.

4. Carpoolen

Niet graag alleen? Spreek met een collega af om samen te rijden of samen de trein/bus/metro/tram te nemen. Een rustige babbel voor je moet gaan werken of om je werkdag af te sluiten is voor velen een uitstekende gelegenheid om de gedachten even te verzetten en niet aan het (vele) werk te denken.

5. Muziek

Voor veel werknemers is de radio of MP3-speler de ideale tool om de saaie rit naar het werk draaglijker te maken. Zing luidkeels mee (in de auto) of geniet gewoon in stilte (openbaar vervoer of met de fiets). Dansen – in de mate van het mogelijke – is uiteraard toegestaan! 

6. Ander vervoersmiddel

Ben je de binnenkant van je auto zo beu als koude pap? Probeer dan eens een ander vervoersmiddel om naar je werk te gaan. Inspiratie vind je hier: 'De 5 coolste manieren om naar je werk te gaan'.

(nm) - Bron: Vdab.be & Jobacle.com 

22 november 2016
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook