Vorige

1 van 500

Volgende
Volgend artikel:

Ben jij hoogsensitief of hooggevoelig? Wat is het verschil?

Lang pendelen is ongezond

26 december 2011
Wie dagelijks met het openbaar vervoer een lange afstand moet afleggen naar het werk, voelt dat aan zijn gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van de Zweedse Lund University.

Pendelaars die van de auto of het openbaar vervoer gebruikmaken, slapen slechter, hebben meer last van vermoeidheid en stress en hebben over het algemeen een minder goede gezondheid dan mensen die te voet of met de fiets naar het werk gaan.

Frustratie

De onderzoekers stellen dat deze pendelaars vaker geconfronteerd worden met frustrerende situaties, zoals files, vertragingen en overvolle bussen of treinen. Bovendien hebben ze geen controle over de situatie waarin ze zich bevinden.

Hoe langer de file …

Hoe langer de verplaatsing met het openbaar vervoer duurt, hoe groter de negatieve impact. Voor autobestuurders blijkt een reistijd van dertig tot zestig minuten vreemd genoeg schadelijker te zijn dan een langere reistijd.

'Een langere reisduur biedt deze groep pendelaars de mogelijkheid om op weg naar het werk meer te relaxen', aldus onderzoeker Erik Hansson.

(mo) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16682 andere jobs