Woody’s broodjesbar: Broodjesbar met fantasie

De beste belegde broodjes van Limburg - en misschien wel van heel Vlaanderen - zouden naar verluidt te vinden zijn bij Woody’s in Hasselt, een broodjeszaak die zich weliswaar buiten het centrum bevindt maar die met de wagen wel vlot bereikbaar blijkt. Zelf noemt Woody’s zijn broodjes ‘trendy en fantasievol’. Feit is dat deze broodjesbar wat betreft kwaliteit van producten en originaliteit van creaties met kop en schouders boven zijn concurrenten uitsteekt.
Woody's
Woody’s broodjesbar
Pietelbeekstraat 5
3500 Hasselt
www.woodys.be

Score: 5 / 5

Eerst en vooral is er keuze uit een veertigtal speciale belegde broodjes, met namen als herfstbroodje, Bourgondische wijsheid, Brussels accent, winterkoning, hofnar of Brugse weelde. De broodjes hebben verschillende broodsoorten als basis. Zo krijg je bijvoorbeeld een ciabattabroodje wanneer je een Griekse fantasie bestelt en een witte baguette wanneer je opteert voor een Indiaanse furie. Mijn eigen voorkeur gaat vanmiddag uit naar de Ardeense rust, een notenvruchtenbol met boerenpaté, witloof en uienconfituur. Een herfstige klassieker dus voor 4,60 euro.

Ik proef ook van het meer zomerse Spaans temperament, een tomaat-basilicumbol met pesto, chorizo, rucola, zongedroogde tomaten, gebakken rundsreepjes, alfalfa en roze dressing (4,90 euro). Alfalfa is de naam van de ontkiemde zaden van de leuzerne, een vaste plant die het hele jaar kan ontkiemen, zo leert mij de handige woordenlijst achterin het menu.

Woody’s in Hasselt Woody’s in Hasselt

Ontbijt op bed

Voor wie het allemaal wat minder speciaal mag, zijn er ook eenvoudige sandwiches en broodjes met aardappelsla, américain, brie of ham & kaas. Al naargelang de broodsoort en de garnituur betaal je hiervoor tussen de 1,20 en 3,40 euro. Elke dag is er verse soep - vandaag tomatensoep met balletjes - voor 2,50 euro en Woody’s voorziet ook een ruim assortiment aan salades en pasta’s. Burgers, warme broodjes, wraps en panini’s zijn eveneens verkrijgbaar.

De ruime broodjesbar is ingericht als een moderne kantine. Dranken mag je zelf nemen uit de grote koeltoog tegenover de ingang. Gasten kunnen ook plaatsnemen op de bovenverdieping. Rond het middaguur zit de zaak stampvol. Aan de toog staat een flinke rij maar door de vlotte en vriendelijke bediening is het niet lang wachten.

Woody’s in Hasselt Woody’s in Hasselt

Op het grote terras vooraan is het ‘s zomers lekker lunchen, achteraan is er een parking. Ik tel vier wagens van Woody’s zelf, want het bedrijfje levert ook aan huis en op vergaderingen, feesten en recepties. Voor 55 euro bestel je een royaal ontbijt op bed voor twee personen - met onder meer verschillende broodjes, bubbels, sinaasappelsap, eitjes, fruitsalade, yoghurt, pralines en een roos - dat binnen Hasselt en Diepenbeek gratis geleverd wordt. Ideaal voor valentijn, moederdag of een huwelijksverjaardag.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo) 

1 oktober 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook