Roken en drugs
Vorige

1 van 26

Volgende

LSD op de werkvloer toegelaten!

Drugs op de werkvloer zijn normaal gezien niet toegelaten, maar in Silicon Valley pakken ze de dingen wel vaker anders aan.
#

Volgens het magazine Rolling Stone is het innemen van de hallucinerende drug LSD dé nieuwe productiviteitstrend in Silicon Valley.

Verhoogde productiviteit

Ze benadrukken wel dat het gaat om micro-dosissen. Hallucinerende drugs hebben zoals de naam al zegt, niet meteen de reputatie om werknemers helderder en doelgerichter te laten functioneren. De micro-dosissen, een tiende van een gewone dosis, zouden helpen om werknemers beter te doen slapen en eten, aldus dokter James Fadiman. Het zou helpen om onbewust een natuurlijk ritme aan te houden. “Het is alsof boodschappen gemakkelijker door ons lichaam worden doorgegeven”.

De kleine dosissen zorgen ervoor dat het effect onder de radar blijft. Er zijn eigenlijk geen zichtbare bijwerkingen, terwijl deze bij een hogere dosis wel zichtbaar kunnen worden. 10 à 15 microgram zouden genoeg zijn om al een positief effect te hebben. Rick Doblin, directeur van de Association for Psychedelic Studies verklaart dat het genoeg zou zijn om wat extra energie en inzichten te krijgen, maar niet zoveel dat je er uiteindelijk van gaat trippen.

Getest

Documentairemaker John Andrew nam de proef op de som en testte het 6 maanden uit en had een positieve ervaring. “Ik had een gevoel dat wat er ook gebeurde goed was.” Hij beweerde een “onbeschrijfelijke helderheid” te ervaren en dat hij na 6 maanden het gevoel had dat hij zijn potentieel maximaliseerde.

Maar er zijn ook negatieve kanten en ervaringen. Radiomaker PJ Vogt probeerde het experiment ook en zei dat zijn collega’s wel degelijk bijwerkingen opmerkten. Zo beschreven ze zijn abnormale gedrag als manisch en vreemd, terwijl hij enkel een microdosis aan het begin van zijn werkdag nam.

Toch maar voorzichtig zijn dus. Het mag dan misschien wel hip zijn in Silicon Valley, het is nog steeds illegaal en kan onvoorziene bijwerkingen hebben.

(sjv) – Bron: Express / Rolling Stone 

9 december 2015
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook