Thuiswerken
Vorige

1 van 224

Volgende

Limburgse werknemers omarmen telewerk

Ook al hebben ze er de voorbije weken vaak zelf niet voor gekozen, toch staan Limburgse werknemers behoorlijk positief ten aanzien van telewerk.

Zal telewerk echt doorbreken dankzij de coronacrisis? Als het aan de Vlaamse werknemers ligt alvast wel. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit Gent. De helft van de werknemers, ondervraagd in het onderzoek, zal bij een volgende jobkeuze meer rekening zal houden met de mate waarin aan telewerk gedaan kan worden. Met dank aan de coronacrisis.

Positievere kijk

De kijk op telewerken is, zo blijkt uit het onderzoek, ook bij de helft positiever geworden tijdens de coronacrisis. “Dit is toch verrassend, aangezien de huidige telewerkomstandigheden niet ideaal zijn”, aldus Eline Moens, onderzoeker bij Universiteit Gent. “Zo moet in deze uitzonderlijke situatie het telewerk ook vaak nog gecombineerd worden met kinderen opvangen én moest het allemaal heel plots gebeuren.”

Veel respondenten die telewerk mogelijk achten in hun job hebben ook een positievere kijk op digitaal vergaderen gekregen. Hoewel dit voor de crisis een marginaal gebeuren bleek, hoopt bijna de helft (ongeveer 48 procent) meer digitaal te vergaderen in de toekomst. Opvallend is dat met significant meer Limburgse werknemers deze hoop uitspreken.

PXL

Ook onderzoek van Hogeschool PXL bij 1.400 Limburgse werknemers bevestigt de overwegend positieve houding bij de meerderheid van de ondervraagden over thuiswerk. Ook al zorgt het, volgens die studie, bij een aantal mensen voor een uitdaging om het gecombineerd te krijgen met onder meer kinderopvang en zorg voor ouders. En ook echte sociale contacten worden wel gemist.

(William Visterin)

23 april 2020
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook