Computer en internet
Vorige

1 van 65

Volgende

Laptops en tablets leiden tot ziekteverzuim

Een studie wijst uit dat bijna de helft van de werknemers door het stijgende gebruik van mobiele apparaten negatieve gevolgen ondervindt voor hun gezondheid en welzijn.
#

Uit een onderzoek van Fellowes, een producent en leverancier van kantoormachines, blijkt dat het ziekteverzuim toeneemt doordat steeds meer werknemers dagelijks moeten werken met mobiele apparaten en bijgevolg met ergonomische klachten te kampen krijgen. Het gaat dan voornamelijk om pijnlijke of gespannen schouders, pijnlijke polsen of armen en nek- of rugpijn.

Ergonomische hulpmiddelen

"Gezondheid is een belangrijk thema voor werkgevers, zeker nu werknemers gebruik maken van een diversiteit aan mobiele apparaten, zoals laptops en tablets, en veel medewerkers hun dag zittend doorbrengen. Gezonde en vitale medewerkers verzuimen minder dagen en leveren meer arbeidsproductiviteit", aldus Hazel Goesaert, Marketing Manager Benelux bij Fellowes.

Onder meer het gebruik van laptop- en polssteunen kunnen een gezondere werkomgeving creëren en bijgevolg ziekte en afwezigheid doen dalen. Goesaert: "Door simpelweg enkele ergonomische hulpmiddelen aan de werkplek toe te voegen en zodoende de houding van de werknemer te verbeteren, kunnen veel gezondheidsklachten, zoals hoofd- en nekpijn en RSI, voorkomen worden. En voorkomen is beter dan genezen!"

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

4 juli 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook