Belg wil niet (volledig) papierloos werken

5 juni 2014
Minder dan de helft van de Belgische beroepsbevolking (42 procent) vindt een papierloos kantoor, waar papiergebruik zoveel mogelijk wordt vermeden, een realistisch vooruitzicht. Dat wijst een studie uit van sociaal intranet Viadesk bij 415 Belgische professionals.
papierberg

Hoewel 61 procent van de Belgische professionals het een aantrekkelijk idee vindt om zo weinig mogelijk met papier te werken, twijfelt de Belg aan de haalbaarheid van een kantoor waar tablets en andere beeldschermen het printen van papier grotendeels overbodig maken.

Vandaag printen Belgische werknemers dagelijks gemiddeld 17 pagina's, wat minder is dan hun Duitse collega's (25 pagina's), maar wel een pak meer is dan hun Nederlandse collega's (9 pagina's).

Voor- en nadelen?

Volgens Belgische professionals is het makkelijk kunnen delen van documenten een groot voordeel van digitaal werken. Een grote meerderheid (85 procent) is van mening dat je onder meer presentaties, rapporten en dossiers makkelijker digitaal dan via papier kan verdelen.

Ondanks de voordelen hebben Belgische werknemers toch ook een aantal negatieve bemerkingen bij een papierloos kantoor. Zo vindt 63 procent het makkelijker om aantekeningen te maken op papier dan op een tablet of smartphone. Daarnaast geeft ruim de helft (52 procent) aan dat papieren documenten op het bureau duidelijk laten zien wat er nog moet worden gedaan. Bijna driekwart van de Belgische professionals is dan ook van mening dat de printer op kantoor moet blijven staan.

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14751 andere jobs