Jongeren nemen job van informateur over

10 juni 2011
Jongeren tonen zich strijdlustig nu België het wereldrecord regeringsvorming heeft bereikt. Na een frietactie, pakken drie jonge mannen uit Brussel uit met nog iets straffer. Als informateurs nodigen zij elke week een politicus uit om over de politieke impasse te praten … tijdens een etentje bij hen thuis.
Informateurs

Formateur, informateur, preformateur en clarificateur. Het is maar een greep uit het lijstje van functies die voor een regeringsoplossing moesten zorgen. Ondertussen heeft België het wereldrecord regeringsvorming bereikt en blijven er nieuwe functies bijkomen. Tot groot ongenoegen van de Belgen. Vooral jongeren springen op de kar van de ontevreden burgers en maken hun ongenoegen duidelijk via tal van acties. Na een frietactie zijn er nu ook Erik, Jurgen en Ken: de nieuwste aanwinst informateurs.

Out of the box

Eric (25), Jurgen (25) en Ken (23) leerden elkaar kennen in Leuven, bij het studentenblad Veto. Na hun studies verhuisden ze samen naar een appartement in Schaarbeek. Daar werden ze met enkele cijfers geconfronteerd: werkloosheidsgraad: 21,8%; werklozen: 111.000. Cijfers die maar blijven oplopen en waarvoor oplossingen uitblijven.

Aangezien volgens hen jongeren het beste ‘out of the box’ kunnen denken, ontstond het idee om politici uit te nodigen om de problemen op te lossen. Bedoeling? Geïnformeerd raken om nadien oplossingen te kunnen bieden.

Wetstraat 16 op visite

Alle drie hebben ze een eigen mening over de politiek, zij het verschillend van elkaar. Voor de opdracht van informateur schuiven ze hun mening aan de kant.

Elke week wordt er een politicus uitgenodigd in hun huiskamer, wordt hem of haar een maaltijd voorgeschoteld en wordt er gepraat over de politieke impasse. Tijdens het gesprek wordt alles zorgvuldig opgenomen zodat belangrijke informatie niet verloren gaat.

Nadien wordt er per thema een informateursnota uitgeschreven. Net zoals de politieke Koninklijke Opdrachthouders. Het grote verschil? Bij Eric, Jurgen en Ken zijn er geen geheime nota’s, wel veel lekken.

Op hun website www.informateurs.be kun je de gesprekken nalezen. Kwamen al op diner bij de jonge informateurs: Pascal Smet, Guy Verhofstadt, Jean-Luc Dehaene, en andere politici.

(mw) - Bron: informateurs.be       

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17580 andere jobs