Vorige

1 van 113

Volgende
Volgend artikel:

Hoe regelt jouw baas je woon-werkverkeer?

Is een exclusieve parkeerplek voor de baas discriminatie?

21 september 2017
Niets zo vervelend als honderden meters van je kantoor moeten parkeren. En al helemaal niet als je de auto van je baas vlak voor de deur ziet blinken. Discriminatie? Of een verworven recht? De meningen zijn verdeeld.

Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt. Je komt op je werk aan en er is geen enkele vrije parkeerplaats meer over. Tot je oog valt op één vrij plekje, net naast de inkom. De teleurstelling is groot wanneer je het bord met ‘Directie’ ziet.

Dit verhaal ging viraal op LinkedIn en ontketende een hele discussie. ‘Discriminatie’ en ‘Niet meer van deze tijd’ waren slechts enkele reacties. Maar is een exclusieve parkeerplek voor de baas wel discriminatie?

Jaloerse werknemers

De meeste Directie-borden dateren al van de jaren tachtig. De verhouding tussen werkgevers en werknemers was in die tijd behoorlijk anders.

Het is bovendien geen geheim dat de baas van een bedrijf heel wat meer verdient dan zijn werknemers. En dat is meteen ook de reden waarom de directie een eigen parkeerplek heeft, vlak naast de ingang. Eindeloos zoeken naar een parkeerplek kost tijd, en dat heeft een baas gewoonweg niet. Van de werkgever wordt bovendien verwacht dat die vooral werkt, en dus niet z’n tijd verdoet aan onbenulligheden zoals het zoeken van een parkeerplek.

Maar er is meer. Een exclusieve parkeerplek zou ook jaloezie uitlokken bij de werknemers. Geen jaloezie die ruzie veroorzaakt, meer wel jaloezie die als drijfveer dient voor ambitieuze werknemers. Want geef toe, wie wil geen parkeerplek helemaal voor zichzelf?

Hoe het anders kan

Toch zijn er heel wat bedrijven waar de werkgever, net zoals de werknemers, elke ochtend zelf moet zoeken naar een parkeerplek. De plaatsen aan de ingang zijn gereserveerd voor sollicitanten, klanten, leveranciers, zwangere vrouwen of mensen die herstellen van een ziekte. Klantgerichtheid? Eigenlijk begint dat op de parkeerplaats...

(dt/em) - Bron: RTL / Verkeersborden.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16887 andere jobs