Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Hoeveel verdien je als werknemer bij Uber?

Heb jij altijd al willen werken in de transportsector? Of wilde je altijd al werken voor een bedrijf dat de transportsector op zijn kop zet. Dan ben je bij Uber aan het juiste adres.
#

Uber verbindt door zijn mobiele app chauffeurs en klanten met elkaar in 633 steden. Het gemiddelde brutoloon van een Uber werknemer is 92.000 euro per jaar. Topfuncties verdienen tot 150.000 euro per jaar.

Uber-chauffeur verdient het minst

Er werken miljoenen mensen voor Uber als Uber-driver. Dat is dan ook meteen de minst verdienende functie bij Uber. Een professionele chauffeur verdient gemiddeld iets meer dan 30.000 euro op jaarbasis.

In 2014 lanceerde Uber een nieuw platform: Uber Eats, waarbij je via een mobiele app eten kan bestellen bij restaurants in de buurt. Als jij als bezorger voor UberEats wil werken, met de fiets of met de auto, verdien je gemiddeld jaarlijks zo’n 32.000 euro.

Bij de klantendienst

Daarnaast kun je ook tewerkgesteld worden bij de klantendienst of bij de dienst klantenondersteuning. Als werknemer op deze afdelingen verdien je gemiddeld tussen de 37.000 euro en 55.000 euro.

Op de marketingafdeling

Ben je liever bezig met het verkopen van het Uber-verhaal aan het grote publiek, dan moet je aankloppen bij de marketingafdeling. Daar variëren de lonen tussen de 36.000 euro en 180.000 euro per jaar. Een merkambassadeur van Uber krijgt daar het laagste loon, maar Uber biedt zijn werknemers heel wat doorgroeimogelijkheden aan. Zo kan je als je hard werkt ooit wel senior marketingmanager worden. Dat is dan ook meteen de hoogste functie binnen de marketingafdeling bij Uber.

Kan je goed de meest complexe zaken, simpel uitleggen? Dan kan je al deze stappen overslaan en word je aangenomen als technische schrijver voor Uber. Deze positie wordt op deze afdeling het best betaald, zelfs beter dan de senior marketingmanager!

De ingenieurs zijn de topverdieners

Het grof geld ligt echter bij de ingenieurs die voor Uber werken. Een test ingenieur verdient bij het transportbedrijf gemiddeld zo’n 80.000 euro op jaarbasis, een senior software ingenieur verdient meer dan 3 keer zoveel, namelijk ongeveer 246.000 euro.

Iets voor jou?

Uber is een beetje het stoute broertje onder de transportbedrijven. Het internetplatform zette de hele transportsector op zijn kop en veranderde de manier waarop wij als gebruiker naar vervoer en de transportsector kijken. Je verplaatsen was nog nooit zo gemakkelijk en zo goedkoop. Als jij even rebels bent als Uber, dan is dit bedrijf zeker de juiste match voor jou.

Wil je nog meer weten over de verschillende functies en lonen bij Uber, neem een kijkje op www.paysa.com/salaries/uber 

De looncijfers zijn gebaseerd op de lonen van zo’n 8.000 werknemers en het laatst geüpdatet op 29 januari 2018. Deze cijfers zijn een schatting van het totaal brutoloonpakket, inclusief zaken zoals het basissalaris en de jaarlijkse bonus.

(mr) 

26 juli 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook