Vorige

1 van 151

Volgende
Volgend artikel:

Wat je van Tom Cruise kan leren voor jouw cv

Hoe ziet een modern cv eruit?

14 augustus 2012
Zonder een aangepast modern cv kan je je vandaag de dag als sollicitant maar moeilijk onderscheiden van de rest. Maar wat is nu precies een modern cv? Jobat geeft je graag enkele handige tips …
cv toetsenbord

Persoonlijke gegevens

Zoals op een traditioneel cv vermeld je best uitgebreid je contactgegevens: je volledige naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres waarop rekruiters je kunnen bereiken, geboortedatum en –plaats etc. Zo kan je eventuele toekomstige werkgever zich al snel een beeld van jou vormen.

Vermijd e-mailadressen als poezeken123456789@hotmail.com of gorillaatje9823@gmail.com, zo word je immers niet serieus genomen. Maak liever, indien je dit nog niet hebt, een professioneel e-mailadres aan.

Ben je actief op sociale media als Twitter en tweet je onder meer over zaken die relevant zijn voor de openstaande functie, dan kan je dit ook gerust op je cv zetten. Ook de link naar je LinkedIn-profiel komt voor personeelsmanagers handig van pas.

Profiel

Op een modern cv staat vaak een korte inleiding waarin, in niet meer dan vijf zinnen, wordt beschreven wie de kandidaat is en wat zijn of haar ambities zijn. Zo ziet de persoon die het cv in handen krijgt meteen met wie hij of zij te maken heeft en wat de verwachtingen zijn.

Vermeld hierbij zeker zaken die bij werkgevers in de smaak kunnen vallen, zoals communicatieve vaardigheden, loyaliteit, creativiteit, zelfstandigheid etc.

Opleiding

Als je nog maar minder dan vijf jaar hebt gewerkt, kan je best al jouw relevante opleidingen opsommen. Daarbij is het ook aan te raden om de verschillende stages, weekendjobs of vakantiewerk aan te geven die nauw verband houden met de functie waarvoor je solliciteert.

Ben je al meer dan vijf jaar aan de slag, dan hoef je heus niet al je opleidingen of cursussen te vermelden. Enkel de recentste en relevantste volstaan, zo maak je het HR-managers alleen maar gemakkelijker.

Werkervaring

Start met je recentste job en ga zo terug in de tijd. Vermeld jaartallen, functietitel en naam van het bedrijf. Per functie omschrijf je best ook de verschillende taken en verantwoordelijkheden die je daarbij had. Wees creatief en probeer zinnen te vormen, vermijd bijgevolg een soort van telegramstijl.

Tip: als je meer dan vijf jaar werkervaring hebt, kan je beter je werkervaring VOOR je opleiding(en) plaatsen.

Interesses

Vrijwilligerswerk, een wereldreis, sportprestaties etc. Kortom, alles wat wijst op jouw veelzijdigheid, (relevante) persoonlijke verwezenlijkingen en interesses.

Tip: digitaal cv

Tot slot is het modernste cv uiteraard een digitaal cv. Jo Caudron geeft alvast enkele nuttige tips om een mooi communicatieproduct van jezelf te maken.

(nm) – Bron: Mens-en-samenleving.infonu.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16964 andere jobs