CV
Vorige

1 van 165

Volgende
Volgend artikel:

Waarom een jobbeurs vol verrassingen zit

Recruiters scannen cv in 6 sec: wat bekijken ze?

Een studie van de jobsite TheLadders.com wijst uit dat HR-managers gemiddeld slechts zes seconden nodig hebben om aan de hand van een cv te beslissen of een kandidaat geschikt is of niet. Maar naar wat kijken recruiters precies in die zes seconden?

De onderzoekers gebruikten gedurende tien weken een wetenschappelijke techniek genaamd ‘eye tracking’ om de oogbewegingen van professionele HR-managers tijdens hun werk te onderzoeken. Zo konden ze opnemen en analyseren waar en hoe lang de HR-manager zich precies focust bij de verwerking van informatie op een cv.

Welk cv scoort het best?

Tachtig procent van de zeer korte tijd die rekruteerders nemen om een cv te overlopen, besteden zij aan je naam, je huidige functie en werkgever, de begin- en einddatum van die huidige functie, je vorige functie en werkgever, eveneens de begin- en einddatum hiervan en je opleiding. Daarnaast scannen ze enkel nog oppervlakkig naar sleutelwoorden die kunnen te maken hebben met de openstaande betrekking.

Onderstaand beeld toont twee verschillende cv’s en de manier waarop er naar gekeken werd: het rechtse cv werd aandachtiger bekeken dan het linkse omdat het zo’n duidelijk en beknopt overzicht geeft.

eye-tracking cv

Duidelijkheid vereist

Aangezien recruiters blijkbaar maar zes seconden nodig hebben om een cv te scannen , kan je het hen best gewoon makkelijk maken. Zorg ervoor dat ze belangrijke informatie zeer snel kunnen terugvinden. Breng een duidelijke visuele hiërarchie in je cv aan en gebruik geen overdreven visuals, zoals een grote foto, die HR-managers alleen maar kunnen afleiden van de informatie die er écht toe doet.

(nm) - Bron: Businessinsider.com - Foto: TheLadders

2 januari 2020
Anderen bekeken ook