Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 557

Volgende

Heeft het zin om spontaan te solliciteren?

9 augustus 2019
Als er bedrijven zijn waar je dolgraag wilt gaan werken, kan je altijd spontaan solliciteren.

Spontaan solliciteren betekent dat je niet op een bepaalde jobadvertentie reageert, maar het bedrijf wel aanschrijft met een cv en sollicitatiebrief om te laten weten dat je er graag zou werken.

Een spontane sollicitatie bewijst dat je gemotiveerd bent

Bij een spontane sollicitatie is het belangrijk dat je duidelijk vermeldt welk soort job je graag zou uitoefenen.

Spontaan solliciteren heeft het voordeel dat je er extra gemotiveerd door lijkt. Als er later een geschikte job vrij komt, zal het bedrijf op zoek gaan naar de meest gemotiveerde kandidaat uit hun wervingsreserve. Wie spontaan gesolliciteerd heeft, staat dan bovenaan het lijstje.

Bied aan gratis te komen werken

En sta je echt te trappelen om bij een bepaald bedrijf aan de slag te gaan, kan je het nog altijd 'the american way' aanpakken. Bied je diensten aan als vrijwilliger of stagiair. Zeg dat je een maand wilt komen werken tegen een klein of zelfs geen loon. Het bedrijf zal in eerste instantie verbaasd zijn en misschien ongelovig reageren. Overtuig ze van je vastberadenheid. Het vraagt natuurlijk wel lef, wilskracht en een grote dosis talent, maar het is de ideale manier om aan te tonen dat jij de persoon bent die ze nodig hebben.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook