Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 922

Volgende

Hoe worden medewerkers gelukkig op de werkvloer?

Het geluk van medewerkers is cruciaal voor het succes van organisaties. “Bovendien heb je het deels zelf in de hand”, stelt Mirabel Hoys van Attentia, die vijf pijlers overloopt voor meer geluk op de werkvloer. Oftewel: 5 handige tips voor je baas...

1. Zingeving

Hoewel we zingeving misschien vooral met ambitieuze millennials associëren, is het voor elke werknemer motiverend om een verschil te kunnen maken binnen en buiten de organisatie. “Zo kun je je zich verdiepen in maatschappelijk verantwoord ondernemen en als bedrijf een bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling”, raadt Mirabel aan.

2. Verbondenheid

Door open en transparant te communiceren en kennis te delen, geef je medewerkers een gevoel van verbondenheid. “Authenticiteit en vertrouwen zijn essentiële bindmiddelen. Zo ontpoppen jouw medewerkers zich tot heuse teamspelers.”

3. Ruimte voor zelfontplooiing

Medewerkers willen zicht op doorgroeimogelijkheden en ruimte voor zelfontplooiing. “Zo krijgen ze inzicht in hun eigen talenten. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om taken te identificeren die hen energie geven.”

4. Eigenaarschap

De meeste medewerkers hebben de wil en de kennis om hun eigen energie en leven aan te sturen, ook binnen een werkcontext. “Je medewerkers in hokjes en processen dwingen, werkt vaak contraproductief.”

5. Gezondheid en veiligheid

Wie zich veilig voelt, functioneert beter. “Investeer dus in een werkplek waarin mensen zich geborgen voelen. Een plek waar medewerkers het gevoel hebben dat ze hun uitdagingen en problemen kunnen delen zonder gestraft te worden.”

Maar...

Natuurlijk kan de werkgever niet alles voor zijn rekening nemen. “Als medewerker zit je toch ook vooral aan het stuur van je eigen geluk”, voegt Guy Van Hauwermeiren, directeur sales & marketing bij Attentia, eraan toe. “Wie zich niet goed voelt, kan ofwel blijven wachten tot de dingen verbeteren, ofwel zelfstandig op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.”


(William Visterin) - Bron: MARK Magazine

7 augustus 2019
Aanbevolen jobs
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook