Persoonlijke ontwikkeling Vorige

1 van 743

Volgende

Hoe kan ik mijn ideeën een echte kans geven op de werkvloer?

Ik heb de hele tijd nieuwe innoverende ideeën, maar mijn baas blokt die altijd af. Hoe kan ik mijn ideeën een echte kans geven op de werkvloer?

21 september 2009

Delen

idee

Afhankelijk van de bedrijfscultuur en de functie, wordt er op een verschillende manieren met verandering omgegaan. In sommige bedrijven hangen er ideeënbussen en wordt er zelfs een premie gegeven voor de meest originele of kostenbesparende initiatieven. Op die manier wordt creativiteit aangemoedigd. In andere bedrijven wordt dit minder in de verf gezet, maar goede ideeën die het bedrijf kunnen vooruithelpen worden overal geapprecieerd.

Heb je al eens aan je baas gevraagd waarom hij dit afblokt? Misschien heeft hij wel een geldige reden, bijvoorbeeld omdat hij weet dat het bedrijf niet erg veranderingsgezind is en dergelijke voorstellen geen kans hebben op slagen. Ofwel heeft hij er zelf te weinig bij stilgestaan of is hij niet dadelijk overtuigd van de meerwaarde.

Probeer zeker de achtergrond van zijn weigering te achterhalen, anders ontstaan er misverstanden en geraak je gefrustreerd. Blijf echter naar goede ideeën zoeken en onderbouw je argumentatie met mogelijke voor- en nadelen voor het bedrijf. Ook de manier waarop je het brengt is belangrijk. Doe het op een opbouwende manier, zonder de tegenpartij ermee te overvallen.

(Ilse Claes is arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group). 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?