Het loon van...
Vorige

1 van 874

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet en verdient een hulpboekhouder?

Het loon van een verpleegkundige: 1.400 euro netto

We vroegen Kim Symons (23) uit Wommelgem hoeveel zij verdient …
Verpleegkundige Kim Symons Kim Symons (23), Wommelgem
  • Beroep: verpleegkundige
  • Privé: relatie, niet-samenwonend
  • Brutoloon: iets meer dan 2.000 euro
  • Nettoloon: 1.400 euro
  • Extra’s: hospitalisatieverzekering, vergoeding woon-werkverkeer en mogelijkheid tot sportactiviteiten

Ben je tevreden over je inkomen?

Ik klaag niet, ik ben blij met wat ik krijg. Maar we zijn aan het kijken om samen te wonen en we zullen goed moeten rekenen om rond te komen en geen te zotte dingen moeten doen.

Zou je van werk veranderen voor een ander loon?

Neen, ik vind het belangrijker dat ik me goed voel in mijn job. Het contact met de mensen vind ik erg leuk, en doordat we soms verzorgen en soms administratie doen, is er veel afwisseling in mijn job

Spaar je?

Ik probeer minstens 700 euro per maand te sparen voor als we gaan samenwonen. Ik woon nog thuis en heb dus geen grote kosten. Mijn ouders vragen wel elke maand wat geld en ik heb een auto gekocht. Die verzekering is duur voor jonge chauffeurs.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Op dit moment geef ik graag geld aan onze ‘uitzet’ en aan ontspanning. Ik koop ook graag cadeaus voor anderen en af en toe een kleinigheidje voor mezelf.

Waar kan je geen geld aan geven?

Ik kan heel moeilijk geld uitgeven aan mijn telefoon. Ik vind dat echt verloren geld. Soms is het wel noodzakelijk om te bellen, maar ik probeer er echt op te letten. Daarnaast zijn designerkleren of -spullen ook niet aan mij besteed.

Wat zou je doen wanneer je een fikse loonsopslag krijgt of de Lotto wint?

Sparen voor de toekomst. Ik wil graag financieel op veilig spelen om eventuele kosten op te vangen waar ik geen rekening mee heb gehouden.

Wat is je grote droom?

Voor mij is het belangrijk dat mijn omgeving in goede gezondheid verkeert, maar dat is niet helemaal realistisch. Wat belangrijk is, is dat mijn omgeving weet om te gaan met (gezondheids)problemen. En dat men ondanks zijn beperkingen of moeilijkheden toch mooie dagen en momenten kan beleven.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

19 juli 2012
Anderen bekeken ook