Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een Office Assistant: 2.100 euro bruto

office assistant
We vroegen een 22-jarige Office Assistant uit Turnhout naar zijn job en hoeveel hij daar maandelijks mee verdient...
 • Beroep: Office Assistant
 • Leeftijd: 22
 • Diploma: Bedrijfsmanagement – optie Sport- en Cultuurmanagement (Hogeschool)
 • Privé: Alleenstaand
 • Bruto maandloon: ca. 2.100 euro
 • Netto maandloon: ca. 1.600 euro
 • Extralegale voordelen: Vergoeding woon-werkverkeer … (+ fietsvergoeding, loonsverhoging, maaltijd- en ecocheques na interimperiode)

Wat doe je voor job?

“Ik werk bijna zes maanden als Office Assistant in een kleine onderneming die bedrijfsopleidingen geeft, maar bespreek binnenkort mijn vast postinterimcontract met mijn bazin. Misschien krijg ik dan ook meer werk dat aanleunt bij mijn studierichting (evenementen organiseren doe ik graag, en vormt een groot deel van ‘Sport- en Cultuurmanagement’), maar dat valt nog te zien.”

“Tot dan hou ik mij verder bezig met mijn taken:

 1. Financieel verkoopaspect: producten kopen, facturen maken, checken of de betaling op tijd gebeurt en aangetekende brieven of deurwaarders sturen.
 2. Verwerking van inschrijvingen: orders verwerken en bevestigen van de op de website ingeschreven cursisten.
 3. Administratieve extra’s: regelmatig ondersteunen van de Office Manager, telefoons en e-mails beantwoorden, cursisten onthalen en helpen met hun vragen …”

Doe je je job graag?

“Ja, eigenlijk wel. Het is zeker meegevallen tot nu toe: er zit genoeg variatie in de job en het aantal medewerkers is klein waardoor iedereen elkaar kent. Ik ben zelf heel sociaal, dus een goede band met collega’s vind ik héél belangrijk.”

Zelf als Office Assistant aan de slag? Deze bedrijven zijn op zoek… naar jou!

Hoeveel uren werk je per week?

“Voltijds. Eigenlijk 38 uur, maar ik werk er 39, waardoor ik op het einde van het jaar 6 ADV-dagen heb. Ik ben nog jong en ik heb geen kinderen (en dus weinig verplichtingen) waardoor ik redelijk wat tijd heb, ondanks dat ik voltijds werk. De toekomst is een grote kost, dus voltijds is perfect.”

Ben je tevreden over je salaris?

“Bwa. Dat ligt nu wat aan de lage kant, omdat het een interimjob is. Toen ik hier begon, had ik ook geen ervaring, maar nu wel, dus we zullen zien wat er uit de kast komt tijdens het gesprek. De voorwaarden zouden dan ook veranderen, dus dat is wel leuk.”

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas

Heeft de coronacrisis een impact op je salaris/werking?

“Vooral op de werkkeuze. Ik ben afgestudeerd in volle coronatijd en wou graag de evenementensector ingaan, maar die lag ‘op z’n gat’. Er waren bitter weinig vacatures en die werden meteen ingevuld door mensen die al jaren in de sector zaten. Dus zocht ik naar een bureaujob.”

Waar gaat het merendeel van je loon naartoe?

“De spaarrekening. Ik ben iemand die weinig geld uitgeeft. Als ik iets koop, is het meestal iets van games (PlayStation), uitgaan (buiten de coronacrisis), kledij (standaarddingen) ...”

Lig je wakker van je pensioen?

“Nee, nog niet. Daar ben ik misschien nog wat jong voor. Ik denk er eerder aan om binnen 5 à 10 jaar samen te wonen of een huis te kopen. Pensioen is nóg een stap verder. Dit tot mijn 67ste doen? Als ik blijf sporten en gezond blijf leven, ja.”

Waar kun je echt geen geld aan geven?

“Sigaretten. Ik heb nog nooit gerookt, bewust voor mijn gezondheid, en er dus ook nog nooit geld aan kunnen uitgeven. Ik spendeer mijn geld liever aan zaken waar ik écht voldoening uit haal, waar ik écht plezier aan beleef.”

Wat zou je doen als je de lotto wint?

“Een eigen stek kopen, een beetje genieten en het grootste deel opzij zetten. Zeker niet alles opgebruiken. Oh, en ik zou sowieso geen ontslag nemen, maar wel minder – misschien deeltijds – werken.”

Go for happy! Bekijk het actuele vacatureaanbod voor Office Assistants…

(ga/em)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk - al of niet anoniem - interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig. Omwille van privacy werd de naam van bovenstaande getuige niet genoemd. De gebruikte afbeelding is een algemeen stockbeeld.

12 mei 2021
 • Jobs voor office assistant
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook