Het loon van...
Vorige

1 van 860

Volgende

Het loon van een kinderwerkster: 1.130 euro netto per maand

Wij vroegen Lies Van Nuffel (28) uit Korbeek-Lo hoeveel zij verdient …
Lies Van Nuffel Lies Van Nuffel (28), Korbeek-Lo
  • Beroep: kinderwerkster
  • Privé: samenwonend, dochter Manou van 15 maanden
  • Brutoloon: 1.300 euro
  • Nettoloon: 1.130 euro (werkt 75%)
  • Extra’s: geen

Wat doe je voor job?

Ik ben verantwoordelijk voor de kleutergroep van Fabota, een gratis naschoolse kinderwerking in Leuven. De dagelijkse animatie van zo’n twintig kleuters van vier tot zes jaar is mijn hoofdtaak. We werken vooral met kinderen uit kansarme gezinnen en zijn een van de vier deelwerkingen van de vzw Buurtwerk ’t Lampeke. Naast ludieke activiteiten probeer ik ook op een leuke manier dingen zoals taal- of computervaardigheden aan te leren. Ik ben ook verantwoordelijk voor de ‘leesmaatjes’: het zomers leesbevorderingsproject voor al onze kinderen.

Doe je je job graag?

Bijna vijf jaar geleden ben ik bij Fabota als stagiair begonnen. Met kleuters werken, is heel fijn. Op die leeftijd kan je samen met de ouders nog veel bijsturen. En het is een gevarieerde job die je eigen leven wel doet relativeren: soms hoor je verhalen waarvan je even moet slikken. De uren waarop ik begin te werken verschillen, dat is handig te combineren met de zorg voor Manou, onze 15-maand oude dochter.

Wat vind je van je inkomen?

Het is niet gigantisch veel, maar genoeg voor mij op dit moment. Mijn vriend Gino verdient voldoende. Vrienden zeggen wel eens dat ik makkelijk een beter betaalde job kan vinden. Maar met mijn werk wil ik ook iets betekenen voor andere mensen, dat is minstens even belangrijk als mijn salaris.

Wat is je grootste uitgave?

De huishuur. We zijn in het Leuvense op zoek naar een huis, dat zal binnenkort ongetwijfeld een hap uit het budget nemen.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Dan koop ik het huis van onze dromen, vertrek ik een jaar lang op vakantie naar Zuid-Amerika, ga ik eens wild shoppen en geef ik een stuk van de winst weg.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Spullen voor mijn dochter en boeken zoals thrillers van Preston & Child, waargebeurde verhalen en ‘chicklit’.

Waar droom je van?

Zodra we ons huisje gevonden hebben, mag er stilaan een tweede kindje komen ...

(mr)  

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

6 augustus 2012
Anderen bekeken ook