Het loon van...
Vorige

1 van 762

Volgende

Het loon van een goudsmid: 1.900 euro netto

We vroegen Jo den Haerynck (53) uit Antwerpen hoeveel zij verdient …
Jo den Haerynck Jo den Haerynck (53), Antwerpen
  • Beroep: leerkracht goud smeden in hoofdberoep, zelfstandig juweelontwerpster in bijberoep
  • Privé: ongehuwd
  • Brutoloon: 2.900 euro
  • Nettoloon: 1.900 euro

Wat doe je voor job?

Eigenlijk heb ik twee jobs … In hoofdberoep ben ik leerkracht goud smeden aan het SCVO Nijverheidsschool in Antwerpen. Daar geef ik avondonderwijs voor volwassenen. Daarnaast heb ik nog een bijberoep: het ontwerpen en uitvoeren van juwelen voor klanten en tentoonstellingen.

Hoeveel uren werk je per week?

Per week geef ik 16 uur les in avondschool. Daarnaast werk ik per dag nog een paar uur thuis in mijn atelier. Daar ben ik dan vooral bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe juwelen.

Doe je je job graag?

De combinatie van beide jobs vind ik ideaal. Het geeft me de mogelijkheid om zelf creatief te kunnen blijven werken. Naast het ontwerpen van juwelen is het ook heel fijn om ze zelf volledig manueel te vervaardigen, wat soms de nodige fysieke inspanning vereist. (lacht) Ja, toch wel.

Wat vind je van je inkomen?

Mijn vaste wedde in het onderwijs geeft me de kans om daarnaast nog te doen wat ik wil. Het geeft me een gevoel van vrijheid. Ideaal toch? Zo kan ik mezelf artistiek verder blijven ontwikkelen.

Wat is je grootste kost?

Misschien een beetje verwonderlijk, maar naast de vaste kosten die iedereen heeft, geef ik vooral veel centen uit aan voeding.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Ik ben totaal niet geïnteresseerd in het laatste nieuwe automodel van merk x of y. Ook niet als het voorzien is van de laatste snufjes enzo. Nee, aan auto’s kan ik geen geld geven. Dat vind ik zonde.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik ben iemand die enorm kan genieten van culturele reizen en het lezen van een goed boek. Daarnaast geef ik ook wel wat geld uit aan lekkere en vooral gezonde voeding.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Goh, niet makkelijk … Laat me zeggen: aan het optimaal beleven van mijn interesses en passies, én dit te delen samen met anderen. Ja, meer moet dat echt niet zijn voor mij.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

11 februari 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook