Het loon van...
Vorige

1 van 867

Volgende
Volgend artikel:

Welke ingenieur verdient het meest?

Het loon van een educatief medewerker bij Skillz vzw: 3.443 euro bruto

Donna De Saegher
We vroegen aan Donna De Saegher (25) hoeveel zij verdient en wat haar job als educatief medewerker precies inhoudt...

Donna De Saegher (25)

  • Beroep: Educatief medewerker bij Skillz vzw
  • Studies: Master Pedagogische Wetenschappen, UGent
  • Privé: Verloofd
  • Bruto maandloon: 3.442,58 euro
  • Netto maandloon: 2.277,16 euro
  • Extralegale voordelen: Gsm-abonnement en Cambio-abonnement

Wat doe je als job?

“Ik werk voor Skillz, een vzw die kampen, workshops en naschoolse vormingen geeft aan kinderen en jongeren. Elke workshop en elk kamp vindt plaats in het kader van STEAM. Dat zijn STEM-onderwerpen inclusief Arts. Zo organiseren we bijvoorbeeld vakantiekampen om te leren programmeren, digitaal tekenen of gamen.”

“Als educatief medewerker ben ik verantwoordelijk voor vormingen, het briefen van de monitoren – de medewerkers die de educatieve activiteiten aanbieden – en het schrijven en uittesten van draaiboeken. Feedback geven, materialen aanvullen, besprekingen regelen, maar meestal ook meedoen. Ik ben bijvoorbeeld aanwezig bij de feestjes en de kampen. Toezien dat alles in goede banen wordt geleid, dat is het belangrijkste.”

Zelf aan de slag als educatief medewerker? Bekijk het actuele vacatureaanbod en ... go for happy!

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

“Ik doe deze job officieel pas sinds december 2022, maar ik werkte al als monitor voor Skillz in 2019. Ik ben van jongs af aan lid geweest van de scouts. Ik zei altijd: later word ik leider! In 2015, toen ik 16 was, heb ik een cursus gevolgd om monitor te worden. Daarna heb ik bij heel wat organisaties meegewerkt aan sportkampen.”

“Ik deed een bachelor in de pedagogiek en een master in de pedagogische wetenschappen. En ik heb geluk gehad: dankzij mijn eerdere ervaring én mijn academische achtergrond heb ik nooit hoeven solliciteren. Skillz bood me deze functie aan.”

Upload je cv en wordt gevonden door werkgevers

Doe je je job graag?

“Heel graag. Dit is echt mijn droomjob. Ik ben in mijn huidige functie wat minder met de kids bezig, maar ik haal veel energie uit wat er om mij heen gebeurt. Mijn taak bestaat vooral uit het helpen van de monitoren – als zij een leuk kamp hebben, dan hebben de kinderen ook een fijne tijd. Ondertussen leer ik zelf graag verder: ik ben nog een educatieve master aan het volgen.”

TEST: Ben jij nog blij met je huidige job?

Wat vind je van je loon?

“Toen ik begon met werken, keek ik op de website van Jobat om een idee te krijgen van wat een goed loonvoorstel zou zijn. Ik ben echt heel tevreden met mijn loon. Zeker voor een starter is dit een mooi bedrag. Dat heeft trouwens te maken met mijn opleidingen, niet met de functietitel zelf. Ik kan het ook wel goed gebruiken momenteel, want we hebben pas een huis gekocht. (lacht)

Gelukkig met wat je verdient?

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

“Ik zou nooit van job wisselen puur voor het geld. Voor mij is de context heel belangrijk. Ik sta volledig achter de missie en visie van Skillz. Mijn collega’s en ik kennen elkaar goed, waardoor ik de kans krijg om mijn ideeën uit te proberen en te implementeren. Die vrijheid is fijn. Skillz is in dat opzicht heel democratisch. Ergens anders vind je dat niet zomaar.”

Hoeveel uren werk je per week?

“Ik heb een contract van 38 uur, maar in realiteit sta ik aan het einde van de dag ook nog op stand-by. ’s Avonds beantwoord ik weleens een berichtje, want ik wil graag bereikbaar zijn. Als een monitor op vrijdagavond belt over iets dat met het kamp te maken heeft, wil ik gewoon helpen en niet moeten zeggen dat ze maandag maar terugbellen. Ik ben dus niet actief aan het werk na mijn uren, maar wel alert. Wat dat betreft is mijn loon waarschijnlijk wel in verhouding.”

CHECK: Welk loon staat er tegenover een 24/24 permanentiebeurtrol?

Spaar je?

“Momenteel nog niet, want mijn verloofde en ik hebben net een huis gekocht en geven elke maand wel iets uit aan verf of meubels. Ook komt er nog een trouwfeest aan! En een huwelijksreis. Dat kost natuurlijk wel wat. We letten wel op, maar we sparen nog geen grote bedragen. Voor eventuele onverwachte kosten hebben we een buffer op de rekening staan.”

Denk je aan je pensioen?

“Dat is nog ver weg! Als we wat meer gesetteld zijn in ons huis, zullen we waarschijnlijk wel beginnen met pensioensparen. Maar wat we met dat pensioen allemaal gaan doen, is nog toekomstmuziek.”

GOED OM WETEN: Hoeveel moet je sparen voor een deftig pensioen?

Wat is je grootste kost?

“We hebben vrij normale vaste lasten en levenskosten, maar verder niet veel grote uitgaven. Het huis kost natuurlijk wel wat. Door mijn Cambio-abonnement van het werk kan ik gewoon een deelauto gebruiken wanneer nodig en spaar ik eigen autokosten uit.”

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

“Aan een auto. Zo’n ding moet praktisch zijn, verder zegt het me niks. Ik pak liever het openbaar vervoer of de fiets! Een gsm is ook zoiets: het moet functioneren, that’s it. Ik draag trouwens weinig merkkleding – ik heb kledingstukken in mijn kast die er tien jaar geleden ook al hingen. Zolang ze passen en ik ze nog mooi vind, hoeven ze echt niet vervangen te worden.”

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“Ik reis heel graag. En ik houd van lekker eten en drinken. Herinneringen maken, daar kan ik wel wat aan uitgeven. Uitstapjes, een terrasje doen, noem maar op. Als je me vraagt om samen een dagje naar zee te gaan, kijk ik niet naar de kosten.”

EXTRA: 5 tips om te kunnen sparen én genieten

Wat zou je doen als je de lotto won?

“Ik heb altijd de zotte droom gehad om een verre cruise te maken, een reis rond de wereld. Verder zou ik graag blijven werken, want ik doe dit veel te graag. Een beetje sparen, ja, misschien wel, maar ik vind ons huisje zo prima en ik hoef nog steeds geen auto. Misschien zou ik weleens in een iets duurder restaurant gaan eten. Of ergens in investeren. Maar ik zou ook heel graag mensen helpen die dat beetje extra goed kunnen gebruiken.”

(ZINNIG)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

31 juli 2023
Anderen bekeken ook