Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Het loon van een content specialist in Amsterdam: 2.058 euro netto

We vroegen aan Tom uit Amsterdam hoeveel hij verdient en wat zijn job inhoudt.
Tom Tiepermann (28) uit Amsterdam (Nederland)
  • Beroep: content specialist
  • Studies: journalistiek
  • Privé: feitelijk samenwonend
  • Bruto maandloon: 2.800 euro
  • Netto maandloon: 2.058 euro (na aftrekking van pensioenbijdrage van 150 euro)
  • Extralegale voordelen: er komt een bonus bij van maximum 20% van het jaarsalaris, die afhangt van individuele prestaties en de prestaties van het bedrijf

Wat doe je als job?

In het kort: ik maak dingen om op internet te zetten. Ik bedenk en produceer beeld en tekst voor de website en sociale media van het bedrijf waar ik voor werk, een online biershop. Tenzij het over tekst gaat, verricht ik voornamelijk conceptueel werk. Daarvoor werk ik samen met designers en videoprofessionals.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn job heel graag. Ik vind het leuk om dingen te bedenken die mensen zouden kunnen boeien, of om verschillende invalshoeken op te zoeken waarmee je mensen kunt laten lachen of kunt informeren. Dat zit ook in mijn karakter. Ik ben een wijsneus en leer mensen graag iets bij. Het is ook heel leuk om ideeën tot leven te zien komen. Met een aantal mensen een idee uitwerken van een schets tot een professioneel uitziende pagina, dat is waar ik het voor doe.

Wat vind je van je loon?

Voor iemand van mijn leeftijd, die in Nederland woont en in deze sector werkt, lijkt me dat gemiddeld. Het is zeker niet heel hoog. Ik denk dat ik in andere sectoren, waar je ook voordelen als een bedrijfswagen, een telefoon en een laptop krijgt, meer zou kunnen verdienen, maar ik doe mijn job graag.

Hoeveel uren werk je per week?

40 uren per week.

Spaar je?

Sommige maanden wel, sommige maanden niet. Ik probeer wel elke maand iets te sparen, maar dat schiet er soms bij in door mijn manier van leven. Mijn vriendin en ik reizen bijvoorbeeld heel veel.

Wat is je grootste kost?

De huishuur. Amsterdam is een erg dure stad, en ik betaal iets meer dan ik zou willen aan huur. En daar komen dan nog kosten bij. Ze zeggen vaak dat je maar een derde van je loon aan huur mag geven, en daar zit ik boven. Net als iedereen hier.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Dure verzorgingsproducten en dingen die geen duidelijke functie hebben of die ik niet vaak genoeg gebruik. Ik zal bijvoorbeeld nooit een GoPro kopen, omdat je zo’n camera misschien twee keer op een jaar gebruikt. Kleding en schoenen probeer ik ook altijd in de solden te kopen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Vakanties, daar besparen wij niet op. Als we op vakantie gaan doen we waar we zin in hebben, en dat gebeurt wel een aantal keren per jaar.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Eerst een lange reis maken, de wereld rond. En als ik daarna nog zo graag in Amsterdam ben zou ik hier een huis kopen, en dan specifiek een grachtenpand. De huizenprijzen zijn hier zo hoog, dat je al de lotto móet winnen als je iets wil kunnen kopen. Voor een grachtenpand gaat het over prijzen rond de twee miljoen euro.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

9 februari 2018
  • Jobs voor content
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook