Vorige

1 van 58

Volgende
Volgend artikel:

De uitzendmarkt koelt af

Gespecialiseerde profielen creëren een meerwaarde

18 juli 2016
Marc Plancke
“Als HR-freelancer zag ik het potentieel in de markt om een eigen bedrijf op te richten. Ons streven naar kwaliteit en onze transparante aanpak worden duidelijk geapprecieerd.” (Marc Plancke, oprichter van Cantaloupe Interim Management)
De krappe arbeidsmarkt en de stijgende nood aan specifieke expertise op het vlak van Human Resources dwingen bedrijven tot creatieve oplossingen. Om de kennis en specialisatie van HR-Freelancers in huis te halen, doen ze steeds vaker beroep op Cantaloupe Interim Management opgericht door Marc Plancke in 2012. “Als HR-Freelancer zag ik het potentieel in de markt om een eigen bedrijf op te richten. Ons streven naar kwaliteit en onze transparante aanpak worden duidelijk geapprecieerd.”

Cantaloupe plaatst interim managers/freelancers in het domein van Human Resources voor uiteenlopende bedrijven over heel België. De belangrijkste rekruteringstool is LinkedIn. Marc Plancke: “Op die manier detecteerde ik ruim 1750 freelancers actief in HR. Ik heb alle profielen in kaart gebracht en gecategoriseerd. De freelancers die we voorstellen aan de opdrachtgevers beschikken niet alleen over de vereiste HR-ervaring en specifieke expertise maar hebben ook een persoonlijkheidsprofiel dat een vlotte inschakeling in het bedrijf en team in kwestie garandeert. Transparant communiceren en een no nonsens instelling zijn voor mij uiterst belangrijk.”

Snelle en efficiënte bemiddeling

Bij een concrete opdracht benadert Cantaloupe een aantal geschikte én beschikbare freelancers. Binnen 72 werkuren worden doorgaans twee à drie kandidaten voorgesteld aan de opdrachtgever. “Op die manier neem ik bedrijven heel wat werk uit handen. Het is immers niet evident om HR Interim Managers/Freelancers te vinden die én de specifiek vereiste expertise kunnen voorleggen én beschikbaar zijn tijdens de welbepaalde periode die de klant voor ogen heeft.”

Proactieve benadering

Opdrachtgevers van Cantaloupe komen uit alle sectoren: de financiële sector, grootdistributie, farmaceutische industrie, media, telecommunicatie, enz. “De meeste klanten zijn gevestigd in Brussel, Vlaams-Brabant en Antwerpen. Ook in Waals-Brabant krijgen we stilaan voet aan de grond. In de begindagen van Cantaloupe Interim Management bouwden wij ons klantenbestand hoofdzakelijk op door een proactieve telefonische benadering. De laatste twee jaar zien we dat bedrijven ons dankzij de mond-aan-mond- reclame meer en meer zelf contacteren.”

Specialisatie

Cantaloupe stelt opdrachtgevers experts voor in alle domeinen van HR: Talent Management, Reward, HR Transformation, Payroll, Recruitment, HR Legal, enz. “De markt apprecieert de focus op louter HR-profielen omdat we er telkens weer in slagen bedrijven in contact te brengen met de juiste en moeilijk te vinden HR-specialisten.”

Wanneer een beroep doen op HR-Freelancers?

Wanneer doen bedrijven een beroep op HR-Freelancers? Marc Plancke: “Het kan gaan om ondersteuning bij een specifiek project zoals het uitwerken van een nieuw verloningssysteem of de uitbouw van een Corporate Academy. Een HR-Manager kan bij een tijdelijke verhoging van het aantal in te vullen vacatures nood hebben een Freelance Recruiter gespecialiseerd in bijvoorbeeld IT-functies. Of de afwezigheid van een HR-medewerker door zwangerschap of ziekte moet opgevangen worden,…”

Kennis van de markt

Cantaloupe groeide de afgelopen jaren uit tot een vaste waarde op de markt van HR Interim Management. Wat is de meerwaarde van Cantaloupe? “Kennis van de markt is onontbeerlijk. Omdat ik voorheen zelf jarenlang werkte als HR-Freelancer begrijp ik de business perfect en kan ik efficiënt beantwoorden aan de wensen van zowel de opdrachtgevers als de HR-Freelancers. Daarnaast komt het eropaan om de haalbaarheid van een project goed in te schatten.”

Vertrouwen

Ook tijdens de loop van een project blijft Marc Plancke steeds in contact met zowel de opdrachtgever als de freelancer. “Interim Management is bij uitstek een dynamisch gegeven. Soms kan de opdracht een andere richting uitgaan als oorspronkelijk voorzien en dienen bepaalde verwachtingen bijgesteld te worden. Dan sta ik klaar om een bemiddelende rol te spelen. Met mijn manier van werken, streef ik naar een maximale transparantie voor alle partijen. Dat wekt vertrouwen. Onze aanpak valt in de smaak want steeds meer bedrijven vinden de weg naar Cantaloupe,” besluit Marc Plancke.

(wv) - Meer info: www.cantaloupe-im.eu 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14256 andere jobs