Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 970

Volgende
Volgend artikel:

Waarvoor gebruik jij ChatGPT op kantoor?

Geen geloof meer in je baas of werk? 8 tips

geen geloof meer
Heb je geen vertrouwen in je baas? Voel jij je een lijder onder zijn/haar leiderschap? Of geloof je niet in het project dat je voor hem/haar uitvoert? Met deze tips hou je het vol!

Achter elk succesvol bedrijf of project staat een empathische en begeesterde leider met visie die weet wat hij doet. Of zo zou het toch moeten zijn. Jammer genoeg is niet elke baas een “el sympatico” met een duidelijk en daadkrachtig plan. Werknemers kunnen hierdoor gedemotiveerd raken en dat kan dan weer een negatieve weerslag hebben op hun professionele carrière.

Toch kun je als werknemer zo’n lastige situatie als een échte baas aanpakken. Hoe? Met volgende 8 tips!

1. Focus op jezelf

Verlies geen energie door je voortdurend op de fouten van anderen te concentreren. Leg je focus op wat je zelf doet of wil bereiken. Gebruik de situatie om er iets uit te leren.

2. Neem het niet te persoonlijk

Hou je emoties onder controle en probeer wat afstand te houden van je baas of bedrijf. Weet: het is niet jouw bedrijf, jij bent één van de werknemers.

3. Neem de controle

Denk na over hoe je reageert op de situatie. Doe aan zelfcontrole.

4. Wees empathisch

Iedereen heeft een “verhaal”, ook je baas. Probeer te begrijpen dat een bepaald gedrag een bepaalde oorsprong heeft. Hij of zij heeft ook zijn doelen en bezorgdheden. Of soms doet ‘ie ook maar wat…

Lees ook: Welke kleur heeft jouw baas?

5. Doe toch maar je best

Overweeg je een ontslag? Weet dan dat jouw volgende werkgever zich zal baseren op de resultaten die je op je huidige job behaalt.

6. Wees verstandig en discreet

Soms is het verstandiger om even niks te zeggen of om eerst de juiste woorden te zoeken. Wees tactvol, diplomatisch en integer. Zelfs als het je te hoog zit.

7. Verhoog je normen

Laat je niveau niet verlagen door de situatie maar leg de lat hoger en streef ernaar om die te kunnen bereiken.

8. Wees zélf een leider

Geef het goede voorbeeld en laat je niet meeslepen door de situatie. Bekijk het als een uitdaging waar je heel wat van leert. Wees een échte baas.

Lees ook: Neem je loopbaan zélf in handen: 6 tips

(mr)

29 oktober 2020
Anderen bekeken ook