Flexi-job
Vorige

1 van 21

Volgende
Volgend artikel:

Flexi-jobs binnenkort in alle sectoren mogelijk?

Flexi-jobs binnenkort in alle sectoren mogelijk?

Flexijobs in alle sectoren mogelijk
Flexi-jobs zijn niet alleen populair bij werknemers, ook werkgevers zien er steeds vaker de voordelen van in. Uit een onderzoek blijkt dat maar liefst 67% van de bedrijven die er momenteel geen gebruik van kunnen maken, dit wel graag zouden willen.

Verhoogde interesse

Het systeem van de flexi-jobs heeft z’n intrede in 2015 alvast niet gemist. Na eerdere uitbreidingen in 2018 en 2023 kun je nu als werknemer - onder bepaalde voorwaarden - onbelast bijverdienen in heel wat sectoren zoals bijvoorbeeld de horeca, detailhandel, het onderwijs en de uitvaartsector.

Check: In welke sectoren kan je met een flexijob werken?

Als het van de werkgevers afhangt, mag het flexi-jobstatuut gerust uitgebreid worden naar meerdere (of zelfs alle) sectoren. Dat blijkt toch uit de resultaten van een recente studie van hr-dienstverlener Partena Professional. Vooral in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de vraag het grootst (73%), op de voet gevolgd door Wallonië (66%) en Vlaanderen (64%).

Middelgrote bedrijven (tussen 50 en 250 werknemers) en grote bedrijven (meer dan 250 werknemers) tonen het meeste interesse, kleine bedrijven (= minder dan 50 werknemers) iets minder (55%).

FAQ: Al jouw vragen over flexi-jobs beantwoord

Ideale oplossing

Eén van de redenen waarom bedrijven zo begerig lonken naar een uitbreiding van het flexi-jobstatuut is dat het flexibel en à la carte inzetten van tijdelijke werknemers een goede oplossing kan zijn voor piekperiodes (50%). Ook de kostenefficiëntie (48%) en beperkte administratie (37%) zijn voor veel bedrijven een reden om het systeem van de flexi-jobs te omarmen.

Opvallend resultaat: gepensioneerden die nog een centje willen bijverdienen, kunnen op hun beide oren slapen. Uit datzelfde onderzoek blijkt namelijk dat bijna 1 op de 2 bedrijven (48%) wel openstaat om een gepensioneerde als flexi-jobber in hun team te verwelkomen.

Go for happy! Deze werkgevers zijn momenteel op zoek naar een (m/v) flexijobber

(fd)

14 juni 2024
  • Jobs voor flexi-job
Anderen bekeken ook