Gelukkig op het werk Vorige

1 van 872

Volgende

Fitness tijdens werkuren is goede keuze

Bedrijven doen er goed aan om tijdens de werkuren fitnesssessies aan te bieden, zegt Mark Tremblay, fitnesswetenschapper aan het CHEO Research Center in Canada. Lichaamsbeweging leidt tot creatievere, productievere en gezondere medewerkers.

19 januari 2012

Delen

fitness

‘Vele bedrijfsleiders vinden dat het de verantwoordelijkheid is van de werknemers om tijdens hun vrije tijd aan lichaamsbeweging te doen. Volgens hen is de werktijd voorbehouden aan de arbeid. Maar dat is een compleet achterhaalde opstelling’, zo zegt Tremblay.

Dalende personeelskosten

Volgens de fitnesswetenschapper hebben de meeste bedrijven het helemaal verkeerd voor. ‘Fysieke inspanningen stimuleren de creativiteit en productiviteit en zorgen voor gezondere medewerkers.’ Bovendien heeft het aanbieden van fitnesssessies ook een lager absenteïsme en dalende personeelskosten tot gevolg.

Bedrijven die medewerkers de kans bieden lichaamsbeweging te integreren in hun dagtaak, stellen volgens de Canadese televisiezender CTV vast dat hun werknemers gelukkiger en gezonder lijken en alert en energiek op het werk verschijnen.

(mo) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?