Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een fitnessinstructeur: 1.390 euro netto

An Schevernels begeleidt als fitnessinstructeur de fitnessklanten van HealthCity in Leuven. Zij geeft ook groepslessen en staat in voor het onderhoud van de toestellen. ‘Klantenbinding is belangrijk voor mij’, vertelt ze. ‘Ik voel me verantwoordelijk voor mij klanten en geef net dat ietsje meer.’
An Schevernels An Schevernels (49) uit Baal
  • Burgerlijke staat: alleenstaand, drie volwassen kinderen
  • Beroep: fitnessinstructeur
  • Voltijd/deeltijds: voltijds
  • Nettoloon: 1.390 euro (als fitnessinstructeur)
  • Brutoloon: /
  • Extra’s: maaltijdcheques

Rond haar dertigste besloot zij van haar hobby haar beroep te maken en schoolde zich om tot fitnessinstructeur. Eerst werkte ze op zelfstandige basis, maar zes jaar geleden besloot ze in loondienst te gaan werken. An geeft bovendien groepslessen als zelfstandige in bijberoep.

Wat vind je van je inkomen?

Ik zou willen dat mijn werk meer gewaardeerd wordt. Ik heb nog nooit een loonsverhoging gekregen, wel alle indexaanpassingen en een extra dag verlof.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Ja, maar enkel als het iets is wat ik graag doe. Ik werk hier graag. Ik hou van mijn job en kom goed overeen met de huidige manager. Er is een tijd geweest dat ik me heb afgevraagd, hoe lang ik dit nog zou kunnen doen. Ik werk ook ’s avonds en in het weekend, maar nooit langer dan vijf dagen na elkaar. Ooit heb ik willen overstappen naar de sector van de familiezorg, maar daar moest ik financieel helemaal onderaan de ladder beginnen en dat zag ik niet zitten. Ik werk veel met jonge mensen vandaag en dat valt heel goed mee.

Spaar je?

Ik kan vandaag enkel aan langetermijnsparen doen. Ik sta er alleen voor en betaal ook alles alleen. Ik vermoed dat de crisis niet meer zal voorbij gaan. Voortaan zullen we allemaal de broeksriem moeten aanspannen.

Wat is je grootste kost?

Verzekeringen: autoverzekering, hospitalisatieverzekering ...

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan de allerlaatste snufjes op het vlak van computer en tv, aan een nieuwe auto, kortom alle overbodige luxe. Ik ben tevreden met wat ik heb.

Waar geef je graag geld aan uit?

Aan mezelf verwennen en aan mijn kinderen. Mijn jongste is op vakantie vertrokken naar de VS en ik heb wat zakgeld meegegeven. Daar voel ik me goed bij.

Stel dat je morgen een grote som geld krijgt. Wat doe je met het geld?

Nuttig investeren voor later, in een appartement bijvoorbeeld.

(kg) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

12 juli 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook