Ontspanning
Vorige

1 van 457

Volgende

Elke winter werken deze collega’s vanuit een villa op Bali

Brandfirm op Bali
Last van een winterdip? Daar heeft het Nederlandse online marketingbureau Brandfirm iets op gevonden. Voor hun eigen personeel althans, want elke winter sturen zij hun werknemers een week of zes naar Bali. Niet voor een heerlijke vakantie, wél om er te werken.

Sta je elke ochtend het ijs van je auto te krabben? Of kom je elke dag bevroren aan op het werk na een fietstocht in de vrieskou? Zo herkenbaar. Behalve voor de werknemers van het Nederlandse online marketingbureau Brandfirm. Zij brengen elke winter een paar weken door op Bali.

De directeur van het bedrijf stuurt zijn werknemers niet gewoon op vakantie naar Bali, maar voorziet er een hele nieuwe omgeving om te werken. In een villa, midden in de rijstvelden en op maar een paar minuten rijden van het strand, slaapt én werkt het personeel. En omdat het uur op het Indonesische eiland zo’n zeven uur achter loopt op het onze, kan het personeel voor het werk nog snel een golfje meepikken voor ze daadwerkelijk aan de slag gaan. En zelfs dan zijn ze nog eerder begonnen dan de meeste collega’s in hun thuisland.

Een bevlieging?

Je zou denken dat het idee van een werkvakantie een weldoordachte beslissing was, maar niets is minder waar. Het begon allemaal tijdens een van de vele vergaderingen, waar iemand zei dat die het winterweer stilletjes aan beu was. Een paar minuten later waren ze al op zoek naar een inspirerende villa op het Indonesische eiland, en de werkvakantie was geregeld.

Logisch dus dat de eerste reis naar Bali een beetje aftasten was. Maar eens aangekomen viel alles op z’n plaats. Een prachtige villa en internet dat net zo snel was als in Nederland. Meer hadden ze niet nodig. En zo werd de traditie van de jaarlijkse werkvakantie in Bali geboren.

Topmaanden

Sindsdien vertrekken de werknemers van Brandfirm afwisselend naar Bali. De één gaat voor zes weken, de ander voor drie weken. Maar niet al het personeel pakt tegelijk z’n koffers en stapt op het vliegtuig. Het hoofdkantoor, dat gevestigd is in Amsterdam, is wel altijd bemand. Ook tijdens de wintermaanden.

En zoals al eerder gezegd, gaan de werknemers niet naar Bali om te zonnen of te feesten. Sterker nog: het verblijf op het eiland zorgt net voor topmaanden. Het is een echte boost voor de productiviteit aangezien het personeel even uit de dagelijkse sleur wordt gehaald en geen andere verplichtingen heeft. De focus ligt op het werk, en niet op de huishoudelijke taken en sociale verplichtingen die er thuis nog eens bij komen kijken.

Van collega’s tot vrienden

Als je samen met collega’s naar een exotisch eiland trekt, dan kun je natuurlijk alleen maar op elkaar rekenen. Je bent dag in dag uit samen, en toch hebben de werknemers van Brandfirm niet het gevoel met elkaar opgescheept te zitten. De reden: ze zijn meer dan collega’s, het zijn vrienden. En met vrienden ga je toch ook op vakantie?

Dus als je het winterweer moe bent, kun je misschien voorstellen aan je baas om ook zo’n jaarlijkse werkvakantie te organiseren. Maar als je je collega’s niet kunt uitstaan, is het misschien toch beter om elke ochtend al je moed bij elkaar te rapen om de vrieskou te trotseren.

(dt/em) - Foto: Brandfirm - Bronnen: HLN en AD.nl 

8 november 2019
  • Jobs voor marketing
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook