Ontspanning
Vorige

1 van 459

Volgende

15 haalbare ideeën voor op jouw bucketlist dit jaar

Foto door Annie Spratt via Unsplash
Is bungeejumpen niet je ding? En sta je ook niet te popelen om te zwemmen tussen de haaien? Een bucketlist hoeft helemaal niet spectaculair te zijn. Het belangrijkste is dat je kan afvinken. Deze 15 ideeën kan je in 2019 allemaal volbrengen!

1. Roadtrip

Altijd al eens naar pakweg Praag of Wenen willen gaan? Tijd voor een roadtrip! Trommel je beste vrienden op, stap in de auto en je avontuur kan beginnen.

2. Lees een boek

Elk jaar verschijnen er tal van goede boeken: van romans en thrillers tot waargebeurde verhalen. Eén keer per maand een bezoekje aan de bibliotheek en je bent vertrokken.

3. Pas je levensstijl aan

Raak je die feestkilo’s maar moeilijk kwijt? Of wil je een iets gezondere levensstijl aannemen? Zoek een dieet dat bij je past of pas je routines aan om je gezonder en fitter te voelen. Zorg dat het iets is dat je aanspreekt, zodat je het kan volhouden. Bijvoorbeeld een nieuwe ochtendroutine. Geen zin om wekelijks kilometers te gaan lopen? Pik dan je favoriete sport van vroeger weer op. Goed voor je sociale leven én je gezondheid. Win-win!

4. Spreek af met een jeugdvriend

We hebben allemaal die ene jeugdvriend of jeugdvriendin die we maar niet vergeten. Trek je stoute schoenen aan en zoek contact. Uren praatplezier verzekerd en misschien bloeit die vriendschap van weleer weer op.

5. Verwen je ouders

Elke dag is een feest. Trakteer daarom je ouders op een etentje. Gewoon, zomaar, omdat je vindt dat ze het verdienen.

6. Organiseer een bbq of tuinfeest

Vergeet je vrienden niet! Niets zo leuk als een gezellige barbecue met een fris biertje of een heerlijk glas wijn.

7. Investeer in een power outfit

Geef je niet graag veel geld uit aan kleren? Spaar dan eens voor een favoriete outfit die je bijzonder goed past. Daar haal je ongetwijfeld veel meer voldoening uit.

8. Schrijf een liefdesbrief

Verras je geliefde met een handgeschreven briefje. Wedden dat zijn of haar dag, en die van jezelf, niet meer stuk kan? Een vleugje romantiek is nooit een slecht idee in een relatie.

9. Spaar meer dan vorig jaar of investeer slimmer

Evalueer je budget van vorig jaar. Kan je meer besparen? Doe je al aan pensioensparen? Misschien kan je hier en daar je geld beter aanwenden om meer ademruimte voor jezelf te creëren en meer van je inkomen te genieten. Je kan via een app je budget opvolgen en nadenken over slimme investeringen voor nu of voor later.

10. Bingewatch een serie

We hebben allemaal één serie waar we dol op zijn. Neem een paar dagen verlof, of hou je weekend vrij, om te bingewatchen. Pure ontspanning en nostalgie.

11. Koop je favoriete fles wijn

Een glas wijn, dat is genieten! Koop daarom eens een chique en smakelijke fles. Maar wees niet te gulzig. Op een speciaal moment smaakt de wijn tien keer beter. Drink je geen wijn? Kies dan iets waar je zelf het meest geniet van hebt om op een speciaal of geslaagd moment te klinken.

12. Leer iets nieuw

Kies een nieuwe hobby en leer zo een nieuwe vaardigheid. Dat kan gaan van een nieuwe cursus tot een workshop, iets in groepverband of individueel, een tutorial op YouTube of een boek lezen. Misschien is het iets extra voor op je cv of gewoon iets dat je altijd al hebt willen proberen...

13. Ga op hotel

Ontstressen is een must! Boek een leuk hotelletje voor twee tot vier dagen waar je helemaal tot rust komt. Nadien heb je weer energie voor tien.

14. Maak komaf met slechte gewoontes

Roken, elke dag chocolade eten of te veel frisdrank? Iedereen heeft zo’n ongezonde eigenschap die je liever kwijt dan rijk bent. Wel, dan is het nu tijd om daar komaf mee te maken. Rommel bijvoorbeeld je huis eens helemaal op en gooi alle spullen die je niet meer nodig hebt gewoon weg. Of doneer, dan heb je ineens een goede start voor het 15de item op je bucketlist!

15. Doe een goede daad

Help iemand uit de nood! Help je vrienden verhuizen, ga naar het schoolfeest van je neefje of breng eens een bezoekje aan het rusthuis. Doneer je spullen of investeer in een goed doel. Lachende gezichtjes, daar doe je het voor! En je karma oppoetsen voor het komende jaar is altijd mooi meegenomen.

Heb je je bucketlist afgerond? Dan kan je altijd nog een nieuwe bucketlist maken met een hoger reik-naar-de-sterren-gehalte. Het poollicht zien? De Kilimanjaro beklimmen? Te voet en met een rugzak door Afrika trekken? Altijd leuk om over na te denken bij de nummer 11 op deze lijst of over te praten met nummer 4 of tijdens nummer 6. Nummer 1 kan een voorproefje zijn en nummer 2 een bron van inspiratie. Maar ondertussen heb je een haalbare bucketlist voor 2019. Een mooi begin.

(dt/em/sjv) - Bron: Manners / The Everygirl  

19 april 2019
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook