Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 888

Volgende

51 motiverende en inspirerende gedachten

Motivatie is soms ver zoek als we geconfronteerd worden met zware taken, ingewikkelde opdrachten of moeilijke beslissingen. Toch hebben we dat voor een groot stuk zelf in de hand.
#

Of het nu aankomt op je persoonlijke carrière-ontwikkeling, het starten aan en uitwerken van een eigen project, of zelfs je studies, jezelf motiveren is belangrijk om je missie tot een goed einde te brengen. Toch zijn we vaak onze eigen grootste vijand als het op positief denken aankomt. Daarom enkele positieve gedachten om jezelf op te peppen als de moed je in de schoenen dreigt te zakken.

 1. Ik kan alles (aan). Wie zich focust en in zichzelf gelooft, kan alles aan. Dit korte zinnetje van tijd tot tijd herhalen zal al wonderen doen voor je zelfvertrouwen.
 2. Daarom kan ik het wel. In plaats van constant tegen jezelf te zeggen waarom je iets niet kan, geef jezelf redenen om te geloven waar om het je wel zal lukken.
 3. Ik verdien meer. Geloof dat je recht hebt op een beter leven, een betere job, meer geld, een gezonder lichaam, … en werk ervoor.
 4. Het is nooit te laat. Denk je dat je een kans hebt gemist omdat je een aanbieding hebt afgeslagen, omdat je een bepaalde leeftijd hebt, of omdat je spijt hebt van een beslissing? Fout, je kan altijd opnieuw beginnen, een andere uitdaging zoeken, je ogen open houden voor nieuwe kansen of nieuwe dingen leren. Leg jezelf geen drempels op, die er niet hoeven te zijn.
 5. Er zullen altijd uitdagingen zijn. Denk je dat je een uitdaging bent misgelopen? Laat je niet ontmoedigen. Er zullen altijd nieuwe kansen en uitdagingen komen. Je kan erop wachten of er actief naar op zoek gaan. De keuze is aan jou.
 6. Er is geen ‘perfect’ moment. Veel mensen wachten op het perfecte moment. Daar kan je lang op wachten. Het beste moment is nu. Het beste moment is wanneer je beslist om te starten. Jij creëert je eigen ‘beste’ moment.
 7. Er is geen ‘perfect’ plan. Het belangrijkste is dat je een plan hebt. Het hoeft niet perfect te zijn. Er duiken altijd wel onvoorziene omstandigheden op. Rustig en flexibel blijven, zijn dan de beste reflex. Elk plan heeft zijn imperfecties, maar dat maakt het daarom niet minder goed.
 8. Iedereen moet ergens starten. Niemand wordt succesvol geboren. Rijk, misschien. Succesvol, nee. Iedereen moet ergens beginnen en vaak is dat van nul.
 9. Stap voor stap. Probeer niet om alles ineens te verwezenlijken. Deel je project of missie in. Kleine stapjes en geleidelijke (tot steeds snellere) vooruitgang zijn beter dan één grote stap en onmiddellijk op je bek gaan.
 10. Het kan alleen maar verbeteren. Alle begin is moeilijk. Een cliché omdat het waar is. Lijkt het eerst moeilijk tot onmogelijk? Het kan alleen maar beter gaan dan, naarmate je volhoudt.
 11. Falen is tijdelijk. Wie faalt, mag zich in het goede gezelschap van de meest succesvolle mensen prijzen. Wie weet hoe het niet moet, zal ook beter weten hoe het uiteindelijk wel zal moeten. Het zal je idee misschien zelfs verbeteren. Met vallen en opstaan, kom je er uiteindelijk wel.
 12. Fouten zijn leerkansen. Iets proberen en het faliekant mis hebben? Dat weet je dan ook weeral. Ga je helemaal de mist in, dan zal je er uiteindelijk waarschijnlijk verhelderd uitkomen.
 13. Vandaag is het enige dat ik in de hand heb. Het verleden kan je niet veranderen en de toekomst voorspellen is een mooi kunstje, maar daar kan je niet op rekenen. Het enige waar je iets aan kan doen is ‘vandaag’. Je kan vandaag dingen doen om fouten van gisteren recht te zetten of om te zorgen dat je voorbereid bent op morgen. Focus op het ‘nu’ en wat je ‘nu’ kan doen.
 14. Als het gemakkelijk was, zou iedereen het doen. Maar niet iedereen doet het, jij doet het. En niets dat het waard is om te doen, is gemakkelijk. Jouw uitdaging, jouw missie, jouw inzet, jouw verwezenlijking.
 15. ‘Ooit’ is vandaag. “Ooit” wil je dat wel eens bereiken. “Ooit” zal je er wel eens aan beginnen. Het woordje “ooit” komt vaak terug als we over onze dromen en doelen praten. Waarom ooit, waarom niet vandaag? Sta er even bij stil dat uitstel afstel zou kunnen zijn. Als het je gelukkig maakt, waarom zou je het dan uitstellen? Zelfs moesten er obstakels zijn, kan je al concreter beginnen plannen. Zo zet je langzaam maar zeker je dromen om in actie.
 16. Negatieve gedachten kunnen mij niet tegenhouden. Je negatieve gedachten zijn maar gedachten. Ze kunnen sterk genoeg zijn om je psychologisch tegen te houden, maar waarom zou je jezelf willen blokkeren? Zet je angsten opzij en probeer je optimistische kant aan te boren. Het zal je productiviteit boosten.
 17. Ik heb al moeilijkere dingen gedaan. Je hebt al eerder dingen moeten doen die je onmogelijk leken. Een nieuwe taal leren, een halfuur lopen, een deadline halen… Denk terug aan dingen die je in het verleden verwezenlijkt hebt, waarvan je toen ook dacht: “Dat gaat me nooit lukken”. Je zelfvertrouwen zal je dankbaar zijn.
 18. Alles moet verdiend worden. Er zullen misschien mensen zijn die alles in de schoot geworpen krijgen, maar dat is een minderheid. De meeste mensen moeten hard werken voor alles dat ze willen bereiken, de beloning is des te groter.
 19. Het is beter om spijt te hebben van iets dat je wel gedaan hebt, dan van iets dat je niet gedaan hebt. Het is beter om een verkeerde beslissing te maken dan later spijt te hebben dat je niets hebt ondernomen.
 20. Ik heb van niemand toestemming nodig. Kijken mensen neer op je idee of verklaren ze je gek omdat je iets ‘onmogelijk’ wil bereiken. Trek het je niet aan. Jouw idee, jouw missie. Zorg ervoor dat ze uiteindelijk ongelijk hebben. Zelfs als je niet slaagt, heb je tenminste geprobeerd.
 21. Ik heb mijn eigen toekomst in de hand. Laat niemand anders je toekomst bepalen of boycotten. Jij bent de baas over je eigen toekomst. Jij werkt ervoor, jij zet je ervoor in. Jij bepaalt zelf je richting.
 22. Je kan niet echt slagen of buizen. In het leven is er niemand bezig met je een score te geven. Op school wel. Objectief gezien kan je niet ‘falen’ in het leven, het is geen vak. Laat de angst om te mislukken je niet stoppen om iets te ondernemen, want is dat uiteindelijk niet erger?
 23. Geven saaie beslissingen ooit iets anders dan saaie resultaten? Doe iets spannend, maak een spontane beslissing, neem een risico of kies voor de niet voor de hand liggende optie.
 24. Het is het risico waard. Er zijn vaak risico’s verbonden aan bepaalde beslissingen en aan nieuwe projecten hangen ook regelmatig risico’s vast, maar als je er echt voor wil gaan, dan zijn ze het waard. Toch?
 25. Discipline voelt beter dan spijt achteraf. Discipline hebben is moeilijk. Zeker in het begin als het (nog) geen routine is. Toch is het gemakkelijker om nu door te bijten dan later spijt te hebben.
 26. Veel goede ideeën lijken eerst gek of onmogelijk. Tja. Wie laatst lacht…
 27. Ik word gesteund. (Goede) vrienden, familie, collega’s – zelfs al verklaren ze je gek – zullen je steunen in moeilijke tijden en je motiveren om je dromen na te jagen. Doen ze dat niet dan zijn er online netwerken waar je wel steun kan zoeken. Nichegroepen op Facebook, netwerkgroepen op LinkedIn, gelijkgestemde zielen op Twitter, … Je zal je ei wel ergens kwijt kunnen en motiverende stemmen vinden.
 28. Ervaring is altijd waardevol. Draait je idee niet uit zoals verwacht? Je zal er altijd ervaring uithalen. Zelfs uit een negatieve ervaring kan je waardevolle lessen trekken. Onderschat de leerervaring niet.
 29. Hard werken is op zich al een beloning. Het zal je goed doen voelen over je poging en over je eigen kunnen. Telkens je je eigen grenzen verlegt, groeit je zelfvertrouwen.
 30. Elke dag telt. Vandaag, morgen, overmorgen en alle dagen erna, zijn stappen in de richting van je einddoel. Hou je evolutie bij (zij het een agenda, dagboek, Facebook memories), ooit zal je er op willen terugblikken.
 31. Wat ik zie is belangrijker dan wat anderen zien. Andere mensen zullen al dan niet gewenst klaar staan met hun mening. Jouw visie telt. Het is jouw project, niet dat van hen. Jij weet wat je wil bereiken. Het maakt niet uit of zij het al kunnen zien.
 32. Er is geen enkel probleem dat niet overwonnen kan worden. Alles kan opgelost worden. Desnoods moet je een andere aanpak overwegen, advies inwinnen of iets uitbesteden. Laat je niet uit je lood slaan.
 33. Alledaagse acties zorgen voor een alledaags leven. Wil je meer uit het leven halen? Durf buiten de lijntjes kleuren. Of neem een blanco blad waar nog geen lijntjes opstaan. Iedereen is uniek. Er is geen reden om hetzelfde te doen en te denken als anderen.
 34. Alles kan verbeterd worden. Je basisidee is misschien goed, maar gaandeweg kan je misschien je idee nog aanscherpen of verbeteren.
 35. Ik kan alles leren wat ik moet weten. Hiervoor verwijzen we je naar het internet. Gratis (online) cursussen genoeg. Misschien vind je wel interessante opleidingen in je buurt of cruciale informatie waar je nooit eerder bij stil had gestaan. Het internet, meer dan filmpjes met grappige katten (hoe schattig ook).
 36. Ik kan alles wat ik moet kunnen/doen onder de knie krijgen. Oefening baart kunst. Cliché (!), maar weer met een reden. Ben je ergens veel mee bezig, dan zal je er uiteindelijk in uitblinken.
 37. Wilskracht zit in mijn hoofd. “Ik heb geen wilskracht”, uhm, aangezien jij de baas bent over je eigen wilskracht, zal jij het wel het beste weten. Wil je wilskracht, dan heb je het, maar je moet het hard genoeg willen.
 38. Ik weet wat ik wil. Weet wat je einddoelen zijn, visualiseer ze.
 39. Gevoelens zijn het product van mijn gedachten. Ben je onzeker of nerveus, besef dan dat deze gevoelens worden gecreëerd en aangewakkerd door je eigen gedachten. Als je hier bij stil staat, zal je ze gemakkelijker de baas kunnen.
 40. Proberen en falen is beter dan niets doen. Daar zijn we ondertussen al wel uit, denk ik. Wie niet waagt, niet wint.
 41. Ik ben eender wie ik wil zijn. Sta er bij stil wie jij wil zijn. Laat je niet tegenhouden. Vooral niet door jezelf.
 42. Ik kan niet winnen als ik niet probeer. Inzet is het enige dat je de gewenste resultaten zal bezorgen.
 43. Mijn leven is het product van mijn beslissingen. Hou je bezig met dingen die jij belangrijk vindt. Stel je eigen prioriteiten.
 44. Ik ben beter dan ik gisteren was. Elke dag ben je iets wijzer en heb je iets meer (levens)ervaring dan gisteren.
 45. Grootse dingen gebeuren niet van de ene dag op de andere. Inzet en geduld zijn je basisingrediënten. Vooral het geduldgedeelte wordt vaak vergeten. Hou je einddoel in de gaten, het zal het waard zijn.
 46. Eenmaal ik begonnen ben, zal het gemakkelijker worden. Motivatie versterkt eenmaal je bezig bent. Je routine zal vorm aannemen, je zal vooruitgang zien, het zal allemaal vlotter gaan…
 47. Ik zal mezelf belonen als ik klaar ben. Vergeet jezelf niet te belonen voor je verwezenlijking. Elke kleine overwinning verdient het om opgemerkt te worden. Sta dus van tijd tot tijd stil bij wat je aan het doen bent. Wees trots op jezelf. Wacht niet alleen op erkenning van anderen.
 48. Ik doe dit niet alleen voor mezelf. Misschien doe je het voor je familie, gemeenschap, de maatschappij, … Wat ook je drijfveer is, externe motivatie helpt.
 49. Er zullen altijd (meer) kansen zijn. Lukt het niet van de eerste (tweede, derde, …) keer, probeer opnieuw. Grijp nieuwe kansen.
 50. Zelfs als het niets oplevert, zal het later nog altijd een goed verhaal zijn. Voel je je uiteindelijk toch genoodzaakt om los te laten, zie het dan niet als tijdsverspilling. Je houdt er ongetwijfeld een interessant verhaal, verrijkende ervaring en enkele speciale herinneringen aan over.
 51. En wie weet… misschien lukt het ‘ooit’ wel weer. Soms is een beetje afstand nemen van een idee alles wat je nodig hebt om er een frisse wind door te laten waaien en je energie te hernieuwen.

Creëer je eigen peptalk en wees je grootste cheerleader. Jij weet wat je wil, geloof dat je het kan bereiken.

(sjv) – Bron : Entrepreneur.com

7 december 2016
Aanbevolen jobs

51 motiverende en inspirerende gedachten

Motivatie is soms ver zoek als we geconfronteerd worden met zware taken, ingewikkelde opdrachten of moeilijke beslissingen. Toch hebben we dat voor een groot stuk zelf in de hand.
#

Of het nu aankomt op je persoonlijke carrière-ontwikkeling, het starten aan en uitwerken van een eigen project, of zelfs je studies, jezelf motiveren is belangrijk om je missie tot een goed einde te brengen. Toch zijn we vaak onze eigen grootste vijand als het op positief denken aankomt. Daarom enkele positieve gedachten om jezelf op te peppen als de moed je in de schoenen dreigt te zakken.

 1. Ik kan alles (aan). Wie zich focust en in zichzelf gelooft, kan alles aan. Dit korte zinnetje van tijd tot tijd herhalen zal al wonderen doen voor je zelfvertrouwen.
 2. Daarom kan ik het wel. In plaats van constant tegen jezelf te zeggen waarom je iets niet kan, geef jezelf redenen om te geloven waar om het je wel zal lukken.
 3. Ik verdien meer. Geloof dat je recht hebt op een beter leven, een betere job, meer geld, een gezonder lichaam, … en werk ervoor.
 4. Het is nooit te laat. Denk je dat je een kans hebt gemist omdat je een aanbieding hebt afgeslagen, omdat je een bepaalde leeftijd hebt, of omdat je spijt hebt van een beslissing? Fout, je kan altijd opnieuw beginnen, een andere uitdaging zoeken, je ogen open houden voor nieuwe kansen of nieuwe dingen leren. Leg jezelf geen drempels op, die er niet hoeven te zijn.
 5. Er zullen altijd uitdagingen zijn. Denk je dat je een uitdaging bent misgelopen? Laat je niet ontmoedigen. Er zullen altijd nieuwe kansen en uitdagingen komen. Je kan erop wachten of er actief naar op zoek gaan. De keuze is aan jou.
 6. Er is geen ‘perfect’ moment. Veel mensen wachten op het perfecte moment. Daar kan je lang op wachten. Het beste moment is nu. Het beste moment is wanneer je beslist om te starten. Jij creëert je eigen ‘beste’ moment.
 7. Er is geen ‘perfect’ plan. Het belangrijkste is dat je een plan hebt. Het hoeft niet perfect te zijn. Er duiken altijd wel onvoorziene omstandigheden op. Rustig en flexibel blijven, zijn dan de beste reflex. Elk plan heeft zijn imperfecties, maar dat maakt het daarom niet minder goed.
 8. Iedereen moet ergens starten. Niemand wordt succesvol geboren. Rijk, misschien. Succesvol, nee. Iedereen moet ergens beginnen en vaak is dat van nul.
 9. Stap voor stap. Probeer niet om alles ineens te verwezenlijken. Deel je project of missie in. Kleine stapjes en geleidelijke (tot steeds snellere) vooruitgang zijn beter dan één grote stap en onmiddellijk op je bek gaan.
 10. Het kan alleen maar verbeteren. Alle begin is moeilijk. Een cliché omdat het waar is. Lijkt het eerst moeilijk tot onmogelijk? Het kan alleen maar beter gaan dan, naarmate je volhoudt.
 11. Falen is tijdelijk. Wie faalt, mag zich in het goede gezelschap van de meest succesvolle mensen prijzen. Wie weet hoe het niet moet, zal ook beter weten hoe het uiteindelijk wel zal moeten. Het zal je idee misschien zelfs verbeteren. Met vallen en opstaan, kom je er uiteindelijk wel.
 12. Fouten zijn leerkansen. Iets proberen en het faliekant mis hebben? Dat weet je dan ook weeral. Ga je helemaal de mist in, dan zal je er uiteindelijk waarschijnlijk verhelderd uitkomen.
 13. Vandaag is het enige dat ik in de hand heb. Het verleden kan je niet veranderen en de toekomst voorspellen is een mooi kunstje, maar daar kan je niet op rekenen. Het enige waar je iets aan kan doen is ‘vandaag’. Je kan vandaag dingen doen om fouten van gisteren recht te zetten of om te zorgen dat je voorbereid bent op morgen. Focus op het ‘nu’ en wat je ‘nu’ kan doen.
 14. Als het gemakkelijk was, zou iedereen het doen. Maar niet iedereen doet het, jij doet het. En niets dat het waard is om te doen, is gemakkelijk. Jouw uitdaging, jouw missie, jouw inzet, jouw verwezenlijking.
 15. ‘Ooit’ is vandaag. “Ooit” wil je dat wel eens bereiken. “Ooit” zal je er wel eens aan beginnen. Het woordje “ooit” komt vaak terug als we over onze dromen en doelen praten. Waarom ooit, waarom niet vandaag? Sta er even bij stil dat uitstel afstel zou kunnen zijn. Als het je gelukkig maakt, waarom zou je het dan uitstellen? Zelfs moesten er obstakels zijn, kan je al concreter beginnen plannen. Zo zet je langzaam maar zeker je dromen om in actie.
 16. Negatieve gedachten kunnen mij niet tegenhouden. Je negatieve gedachten zijn maar gedachten. Ze kunnen sterk genoeg zijn om je psychologisch tegen te houden, maar waarom zou je jezelf willen blokkeren? Zet je angsten opzij en probeer je optimistische kant aan te boren. Het zal je productiviteit boosten.
 17. Ik heb al moeilijkere dingen gedaan. Je hebt al eerder dingen moeten doen die je onmogelijk leken. Een nieuwe taal leren, een halfuur lopen, een deadline halen… Denk terug aan dingen die je in het verleden verwezenlijkt hebt, waarvan je toen ook dacht: “Dat gaat me nooit lukken”. Je zelfvertrouwen zal je dankbaar zijn.
 18. Alles moet verdiend worden. Er zullen misschien mensen zijn die alles in de schoot geworpen krijgen, maar dat is een minderheid. De meeste mensen moeten hard werken voor alles dat ze willen bereiken, de beloning is des te groter.
 19. Het is beter om spijt te hebben van iets dat je wel gedaan hebt, dan van iets dat je niet gedaan hebt. Het is beter om een verkeerde beslissing te maken dan later spijt te hebben dat je niets hebt ondernomen.
 20. Ik heb van niemand toestemming nodig. Kijken mensen neer op je idee of verklaren ze je gek omdat je iets ‘onmogelijk’ wil bereiken. Trek het je niet aan. Jouw idee, jouw missie. Zorg ervoor dat ze uiteindelijk ongelijk hebben. Zelfs als je niet slaagt, heb je tenminste geprobeerd.
 21. Ik heb mijn eigen toekomst in de hand. Laat niemand anders je toekomst bepalen of boycotten. Jij bent de baas over je eigen toekomst. Jij werkt ervoor, jij zet je ervoor in. Jij bepaalt zelf je richting.
 22. Je kan niet echt slagen of buizen. In het leven is er niemand bezig met je een score te geven. Op school wel. Objectief gezien kan je niet ‘falen’ in het leven, het is geen vak. Laat de angst om te mislukken je niet stoppen om iets te ondernemen, want is dat uiteindelijk niet erger?
 23. Geven saaie beslissingen ooit iets anders dan saaie resultaten? Doe iets spannend, maak een spontane beslissing, neem een risico of kies voor de niet voor de hand liggende optie.
 24. Het is het risico waard. Er zijn vaak risico’s verbonden aan bepaalde beslissingen en aan nieuwe projecten hangen ook regelmatig risico’s vast, maar als je er echt voor wil gaan, dan zijn ze het waard. Toch?
 25. Discipline voelt beter dan spijt achteraf. Discipline hebben is moeilijk. Zeker in het begin als het (nog) geen routine is. Toch is het gemakkelijker om nu door te bijten dan later spijt te hebben.
 26. Veel goede ideeën lijken eerst gek of onmogelijk. Tja. Wie laatst lacht…
 27. Ik word gesteund. (Goede) vrienden, familie, collega’s – zelfs al verklaren ze je gek – zullen je steunen in moeilijke tijden en je motiveren om je dromen na te jagen. Doen ze dat niet dan zijn er online netwerken waar je wel steun kan zoeken. Nichegroepen op Facebook, netwerkgroepen op LinkedIn, gelijkgestemde zielen op Twitter, … Je zal je ei wel ergens kwijt kunnen en motiverende stemmen vinden.
 28. Ervaring is altijd waardevol. Draait je idee niet uit zoals verwacht? Je zal er altijd ervaring uithalen. Zelfs uit een negatieve ervaring kan je waardevolle lessen trekken. Onderschat de leerervaring niet.
 29. Hard werken is op zich al een beloning. Het zal je goed doen voelen over je poging en over je eigen kunnen. Telkens je je eigen grenzen verlegt, groeit je zelfvertrouwen.
 30. Elke dag telt. Vandaag, morgen, overmorgen en alle dagen erna, zijn stappen in de richting van je einddoel. Hou je evolutie bij (zij het een agenda, dagboek, Facebook memories), ooit zal je er op willen terugblikken.
 31. Wat ik zie is belangrijker dan wat anderen zien. Andere mensen zullen al dan niet gewenst klaar staan met hun mening. Jouw visie telt. Het is jouw project, niet dat van hen. Jij weet wat je wil bereiken. Het maakt niet uit of zij het al kunnen zien.
 32. Er is geen enkel probleem dat niet overwonnen kan worden. Alles kan opgelost worden. Desnoods moet je een andere aanpak overwegen, advies inwinnen of iets uitbesteden. Laat je niet uit je lood slaan.
 33. Alledaagse acties zorgen voor een alledaags leven. Wil je meer uit het leven halen? Durf buiten de lijntjes kleuren. Of neem een blanco blad waar nog geen lijntjes opstaan. Iedereen is uniek. Er is geen reden om hetzelfde te doen en te denken als anderen.
 34. Alles kan verbeterd worden. Je basisidee is misschien goed, maar gaandeweg kan je misschien je idee nog aanscherpen of verbeteren.
 35. Ik kan alles leren wat ik moet weten. Hiervoor verwijzen we je naar het internet. Gratis (online) cursussen genoeg. Misschien vind je wel interessante opleidingen in je buurt of cruciale informatie waar je nooit eerder bij stil had gestaan. Het internet, meer dan filmpjes met grappige katten (hoe schattig ook).
 36. Ik kan alles wat ik moet kunnen/doen onder de knie krijgen. Oefening baart kunst. Cliché (!), maar weer met een reden. Ben je ergens veel mee bezig, dan zal je er uiteindelijk in uitblinken.
 37. Wilskracht zit in mijn hoofd. “Ik heb geen wilskracht”, uhm, aangezien jij de baas bent over je eigen wilskracht, zal jij het wel het beste weten. Wil je wilskracht, dan heb je het, maar je moet het hard genoeg willen.
 38. Ik weet wat ik wil. Weet wat je einddoelen zijn, visualiseer ze.
 39. Gevoelens zijn het product van mijn gedachten. Ben je onzeker of nerveus, besef dan dat deze gevoelens worden gecreëerd en aangewakkerd door je eigen gedachten. Als je hier bij stil staat, zal je ze gemakkelijker de baas kunnen.
 40. Proberen en falen is beter dan niets doen. Daar zijn we ondertussen al wel uit, denk ik. Wie niet waagt, niet wint.
 41. Ik ben eender wie ik wil zijn. Sta er bij stil wie jij wil zijn. Laat je niet tegenhouden. Vooral niet door jezelf.
 42. Ik kan niet winnen als ik niet probeer. Inzet is het enige dat je de gewenste resultaten zal bezorgen.
 43. Mijn leven is het product van mijn beslissingen. Hou je bezig met dingen die jij belangrijk vindt. Stel je eigen prioriteiten.
 44. Ik ben beter dan ik gisteren was. Elke dag ben je iets wijzer en heb je iets meer (levens)ervaring dan gisteren.
 45. Grootse dingen gebeuren niet van de ene dag op de andere. Inzet en geduld zijn je basisingrediënten. Vooral het geduldgedeelte wordt vaak vergeten. Hou je einddoel in de gaten, het zal het waard zijn.
 46. Eenmaal ik begonnen ben, zal het gemakkelijker worden. Motivatie versterkt eenmaal je bezig bent. Je routine zal vorm aannemen, je zal vooruitgang zien, het zal allemaal vlotter gaan…
 47. Ik zal mezelf belonen als ik klaar ben. Vergeet jezelf niet te belonen voor je verwezenlijking. Elke kleine overwinning verdient het om opgemerkt te worden. Sta dus van tijd tot tijd stil bij wat je aan het doen bent. Wees trots op jezelf. Wacht niet alleen op erkenning van anderen.
 48. Ik doe dit niet alleen voor mezelf. Misschien doe je het voor je familie, gemeenschap, de maatschappij, … Wat ook je drijfveer is, externe motivatie helpt.
 49. Er zullen altijd (meer) kansen zijn. Lukt het niet van de eerste (tweede, derde, …) keer, probeer opnieuw. Grijp nieuwe kansen.
 50. Zelfs als het niets oplevert, zal het later nog altijd een goed verhaal zijn. Voel je je uiteindelijk toch genoodzaakt om los te laten, zie het dan niet als tijdsverspilling. Je houdt er ongetwijfeld een interessant verhaal, verrijkende ervaring en enkele speciale herinneringen aan over.
 51. En wie weet… misschien lukt het ‘ooit’ wel weer. Soms is een beetje afstand nemen van een idee alles wat je nodig hebt om er een frisse wind door te laten waaien en je energie te hernieuwen.

Creëer je eigen peptalk en wees je grootste cheerleader. Jij weet wat je wil, geloof dat je het kan bereiken.

(sjv) – Bron : Entrepreneur.com

7 december 2016
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook