Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 722

Volgende

Een uitgebreide lunch helpt je vermageren!

Het belang van een goed ontbijt om goed aan je dag te beginnen, werd al vaker benadrukt. Maar ook de lunch verdient extra aandacht. Wil je wat extra hulp bij het afvallen? Dan begint dat bij de lunch.

De verdeling van je maaltijden is belangrijk voor je dag. Maar het heeft niet alleen een effect op je productiviteit en energiepeil, maar ook op je gewicht.

Maaltijden

Veel mensen beseffen wel al hoe belangrijk het ontbijt is, al is het nog steeds een van de meest overgeslagen maaltijden van de dag. Verder kiezen we vaak voor een stevig avondmaal, want zo’n werkdag maakt je hongerig. Maar daar gaan we de mist in. Het is beter om ’s middags een uitgebreide lunch te nuttigen en ’s avonds een lichte maaltijd.

Onderzoek

The American Journal of Clinical Nutrition raadt aan om toch de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën al tijdens de lunch te verorberen. Ze berekenden dat je ’s avonds dan nog maar 20% van het aanbevolen aantal calorieën per dag hoeft te eten. Hierdoor slaap je beter én je spijsvertering zal je dankbaar zijn. En dat is dan weer gunstig voor gewichtsafname.

Ze onderzochten hun theorie en merkten dat deelnemers op 12 weken tijd zo’n 6 kilo verloren waren. De mensen die ’s avonds meer aten dan tijdens de lunch verloren amper 4 kilo.

Voor je een streng dieet overweegt, is het dus misschien al een eerste stap om te kijken naar je huidige eetgewoontes en maaltijdverhoudingen. Misschien is het al voldoende om het middageten en het diner om te draaien?

(sjv) - Bron: Nieuws.nl 

17 april 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook