Ecocheques
Vorige

1 van 18

Volgende
Volgend artikel:

Wat zijn jouw extralegale voordelen waard?

De ecocheque: wat is het en wanneer heb ik er recht op?

ecocheque groen
De ecocheques hanteren hetzelfde principe als de maaltijdcheques, maar in plaats van dat er voeding mee wordt aangekocht, kunnen de werknemers er ecologische producten mee kopen, zoals spaarlampen of isolatieproducten.

In feite is het een vorm van loonsverhoging. Doordat op het bedrag van de cheque geen sociale bijdragen en belastingen moeten worden betaald, valt deze koopkrachtversterking minder duur uit voor de werkgever en hou jij er netto meer aan over.

CHECK: Wat kun je precies kopen met je ecocheques?

Wie heeft recht op ecocheques?

Enkel de werknemers in de sectoren of bedrijven die beslissen om de ecocheque in te voeren. Het hangt dus af van wat er op niveau van de onderneming of de sector werd beslist.

Over hoeveel cheques spreken we?

De waarde van één cheque mag maximaal 10 euro bedragen, de cheques zijn 24 maanden geldig. Je werkgever - of de sector waarin je werkt - bepaalt het bedrag per cheque en dus het aantal cheques dat je zal krijgen. De sector bepaalt wanneer je ze krijgt.

Als werkgever kan je maximaal 250 euro per jaar ontvangen, in verhouding tot de periode dat je gewerkt hebt en/of het aantal dagen met loon (of daarmee gelijkgestelde dagen, zoals vakantie of moederschapsrust).

CHECKLIST: Alle extralegale voordelen op een rij...
12 augustus 2020
Anderen bekeken ook