Collega's
Vorige

1 van 574

Volgende
Volgend artikel:

Ruim je werkplek op en ... krijg promotie

De 7 fases van een affaire op het werk

Je vangt in de wandelgangen regelmatig iets op over een geheime relatie op het werk, maar jou lijkt het nooit te (zullen) overkomen. Of toch? Een kantoorromance begint vaak onschuldig en voor je het weet zit je er middenin.

Weet dat een affaire op het werk vaak via eenzelfde patroon verloopt.

De 7 fases: 

1. Het klikt

Iedereen heeft wel een collega waarmee het leuk samenwerken is. Je apprecieert elkaars ideeën, vindt dat jullie “een goed team” zijn en krijgt wel regelmatig een complimentje over die nieuwe das of een geslaagd nieuw kapsel. Kortom: het klikt tussen jullie.

2. Vlinders

Ken je dat gevoel van vlinders in je buik telkens je hem door de gang ziet passeren? Trek je steevast richting koffiemachine als je ziet dat zij hetzelfde doet? Tuurlijk wel, die gevoelens zijn compleet normaal. En toch gaat er ergens achteraan in je hoofd een alarmbel rinkelen. Want eigenlijk hoort het niet. Maar het is zo leuk, meneer!

3. Aarde aan...

Je bent op het punt aangekomen dat je bijna voortdurend aan hem denkt. Hoe hij praat, hoe hij lacht... En wat dan nog als je vriend thuis niet belt als hij later zal zijn? Jij zal ook later zijn. En met reden! Nu enkel nog een reden verzinnen om voor de zoveelste keer tegen je nieuwe vlam op te kunnen botsen in de gang.

4. Het spel begint!

Jullie botsen al een tijdje "toevallig" tegen elkaar aan. Je weet intussen dus wel ongeveer hoe zij zal reageren en kan je aan de volgende stap wagen. Zie het als een spelletje voetbal. Reageert zij op jouw voorzet met 'Ik hoopte al dat jij er hetzelfde over dacht', dan is het enkel nog een kwestie van de bal binnen koppen. En ... goal!

5. De grens over

Dus jullie zijn een affaire begonnen... Proficiat. Bedenk wel dat er geen weg meer terug is. Want hoewel je het al een tijdje op voorhand wist, heb je de grens van het alleen-maar-collega’s-zijn nu definitief overschreden. Hetzij louter emotioneel, hetzij ook fysiek: je kunt de dingen niet meer gewoon ontkennen of terugdraaien. Maar hé, misschien wil je dat wel helemaal niet. Toch?

6. Bezint eer ge begint?

Ben je single? Dan is een kantoorromance op zich geen probleem. Blijf alleen zo professioneel mogelijk en zorg ervoor dat je niet al te zeer gekwetst raakt wanneer het niet méér blijkt te zijn dan alleen maar een losse flirt. Enne... heb je al een partner thuis? Besef dan heel goed dat je niet uitsluitend met je eigen gevoelens speelt, maar ook met die van je partner... én je collega! Speel het spel dus eerlijk.

7. Betrapt!

Jullie relatie geheim houden? Dat wordt niet makkelijk. Vaak verraden emoties immers meer dan je denkt. Een gewaarschuwd iemand...

VIDEO: Seks op kantoor? Zo word je niet betrapt

 

(kv) 

12 augustus 2019
Anderen bekeken ook